Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătorului care s-ar fi dat drept procuror

judecator (1)

Inspecţia Judiciară (IJ) s-a sesizat din oficiu în cazul judecătorului George Barbura-Turcu de la Judecătoria Cluj-Napoca, despre care presa a relatat că s-ar fi dat drept procuror.

"Având în vedere relatările recente din mass media, Inspecţia Judiciară s-a sesizat din oficiu, la 30 octombrie, cu privire la posibile încălcări ale obligaţiilor profesionale de către domnul George Barbura-Turcu, judecător la Judecătoria Cluj-Napoca. Lucrarea a fost înregistrată la Direcţia de inspecţie judiciară pentru judecători. Verificările prealabile urmează să fie efectuate în conformitate cu dispoziţiile art. 45 alin. 2,3 şi 4 lit. b din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecţie de către Inspecţia Judiciară", se arată într-un comunicat al IJ.

Citește și: HALUCINANT! Un judecător de provincie se laudă că e procuror la Parchetul General

IJ precizează că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competenţa inspecţiei fiind, conform prevederilor art. 45 alin. (3) şi (4) din Legea 317/2004 privind CSM, "de a stabili dacă există indiciile săvârşirii de către magistraţi a unei abateri disciplinare şi de a se pronunţa după caz, în funcţie de rezultatul verificărilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.