Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Judiciară scoate la lumină neregulile de la Caracal. Raportul a ajuns la CSM

stiripesurse.ro
Inspectia Judiciara

Raportul întocmit de Inspecţia Judiciară ca urmare a controlului tematic efectual în perioada 1-9 august la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a ajuns la Consiliul Superior al Magistraturii şi urmează să fie analizat de Secţia pentru procurori, au precizat surse judiciare pentru STIRIPESURSE.RO.

Raportul a vizat activitatea desfăşurată de procurorii PJ Caracal în perioada 1 ianuarie 2018 – 31 iulie 2019 şi a fost declanşat ca urmare a cazului de la sfârşitul lunii iulie, când o adolescentă de 15 ani a dispărut, iar procurorii şi poliţiştii au aşteptat ore bune în faţa casei agresorului.

Inspectorii judiciari au verificat modul de înregistrare, repartizare, precum şi prioritizarea soluţionării dosarelor şi lucrărilor; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale vizând verificarea competenţei de efectuare sau supraveghere a urmăririi penale şi respectiv, declinarea de competenţă; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în exercitarea atribuţiei de a conduce şi supraveghea activitatea organelor de cercetare penală în soluţionarea dosarelor penale înregistrate, precum şi a oricăror alte situaţii vizând managementul cauzei; modul de respectare de către procurori a dispoziţiilor legale în soluţionarea plângerilor vizând tergiversarea soluţionării dosarelor.

Potrivit surselor judiciare, raportul cuprinde concluzii diferite de cele are raportului întocmit de Serviciului de Îndrumare şi Control al Parchetului General. Ce înseamnă acest lucru se va putea vedea doar în momentul în care raportul Inspecţiei Judiciare va deveni public.

Parchetul General a desfășurat simultan două controale la PJ Caracal. Pe lângă cel tematic, procurorul general Bogdan Licu a dispus și un control legat de modul în care procurorii au acționat în cazul răpirii Alexandrei Măceşanu. Parchetul General constatase că "procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal nu le-au interzis lucrătorilor de poliție să pătrundă în domiciliul prezumtivului autor Dincă Gheorghe, după ce l-au identificat", ci "de comun acord, procurorii și lucrătorii de poliție au apreciat că nu este oportună pătrunderea în domiciliu înainte de ora 06.00, întrucât exista riscul compromiterii probelor în situația în care autorul nu se afla acolo". Detalii AICI!

Aşa cum STIRIPESURSE.RO nota recent, autorii raportului Parchetului General sunt de fapt autoare, pentru că Bogdan Licu le-a trimis la Caracal pe două dintre cele mai controversate procuroare din PÎCCJ: Camelia Sutiman şi Elena Rădescu. Dacă prima este fostă şefă a Secţiei de urmărire penală din PÎCCJ, iar numele ei apare în raportul Inspecţiei Judiciare privind protocoalele, unde este menţionată ca o colaboratoare a generalului Dumbravă, cea de-a doua are un trecut profesional mai "stufos", din care nu lipsesc Laura Codruţa Kovesi, Cristian Panait şi Mugur Ciuvică. Detalii AICI!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.