Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecția Judiciară verifică dosarul Nicușor Constantinescu

Nicusor Constantinescu

"Cu atât mai grave apar acţiunile Uniunii şi ale Consiliului Judeţean Constanţa în condiţiile în care, dincolo de faptul că sunt plătite din banii contribuabililor, aceste acţiuni - comunicate şi poziţii publice - au fost făcute în momentul în care urma a fi soluţionată cererea de arestare preventivă formulată de DNA, atât în primă instanţă, cât şi în calea de atac. Este evident că, dincolo de faptul că autorităţi publice plătite din banii contribualilor pentru clare atribute constituţionale exced abuziv acestor atribuţii, momentul ales de cele două organisme a fost orientat pentru o presiune asupra justiţiei", susţine judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, cel care a solicitat plenului înaintarea unei sesizări către IJ în acest caz.

Preşedinţii de consilii judeţene arătau, în 19 iunie, că Nicușor Constantinescu a fost supus în SUA unei prostatectomii radicale asistată robotic şi susţineau că demersul DNA de a cere arestarea acestuia "este de-a dreptul criminal", ei trimiţând presei scrisoarea medicală şi imagini cu şeful CJ Constanţa în spital.

Aceştia susţineau, într-un comunicat de presă, că "este absolut inuman" să ceri arestarea preventivă a unui cetăţean al României, fie el şi preşedinte al unui consiliu judeţean, care a fost supus unei intervenţii chirurgicale şi care acum se află în convalescenţă. Potrivit lor, demersul procurorilor DNA de a cere arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu "este de-a dreptul criminal şi are darul să afecteze grav imaginea unui act de justiţie conform cu drepturile omului şi normele europene".

sursa: mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.