Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspecţia Muncii a verificat peste 1.600 de angajatori pentru respectarea măsurilor anti-COVID-19

inspectia muncii munca la negru angajati

Reprezentanţii Inspecţiei Muncii au controlat la nivel naţional, în perioada 3-8 august, un număr de 1.603 angajatori pentru a verifica respectarea măsurilor legale de prevenire şi de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, şi au aplicat amenzi în valoare de 300.000 de lei, se precizează într-un comunicat remis luni de Inspecţia Muncii.

Un număr de 671 de angajatori au fost sancţionaţi cu un total de 910 sancţiuni contravenţionale, iar reprezentanţii Inspecţiei Muncii au dispus 1.106 măsuri de remediere a neconformităţilor, potrivit comunicatului semnat de inspectorul general de stat din Inspecţia Muncii, Mihai Nicolae Ucă, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Justiția pe surse - Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti: Săptămâna bombelor cu ceas .

Cei mai mulţi angajatori controlaţi au fost în judeţul Constanţa - 169, Gorj - 124 de angajatori controlaţi, Cluj - 97 şi Braşov 87.

Cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate în Constanţa - 94, Cluj - 72 de sancţiuni aplicate, Prahova - 71 şi Brăila - 52.

În cadrul controalelor realizate în săptămâna 3-8 august, reprezentanţii Inspecţiei Muncii au aplicat amenzi totale în valoare de 4.442.100 de lei, din care 4.142.100 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă.

Inspectorii de muncă au verificat în total un număr de 4.438 de angajatori, au depistat 192 de persoane care desfăşurau muncă fără forme legale şi au dispus 1.897 de avertismente şi 3.783 de măsuri de remediere a neconformităţilor, se menţionează în comunicatul Inspecţiei Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.