Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful Fiscului recunoaște că se mai ia șpagă: 6-7 inspectori ANAF au fost arestați când primeau mită

cetateanul.net
ANAF

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a precizat că, numai anul acesta, şase sau şapte angajaţi ai instituţiei au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau mită. Heiuş a subliniat că acesta nu este, totuşi, un fenomen de masă şi că majoritatea angajaţilor ANAF sunt oameni cinstiţi, potrivit News.ro.

Întrebat, într-o emisiune difuzată duminică de Digi 24, dacă la ANAF se mai ia şpagă, Lucian Heiuş a recunoscut că acest lucru se mai întâmplă.

”Din păcate, da. Anul acesta am avut şase sau şapte inspectori care au fost direct arestaţi, pentru că au fost prinşi în flagrant. Se mai întâmplă. Nu mai merge nimeni într-un control fără ca în spate să existe o analiză de risc din care să rezulte clar că sunt întrunite anumite elemente care să justifice de ce te duci acolo. Cum poţi să reduci această tentaţie? Reducând la maximum contactul între inspector şi agentul economic. Cu cât reuşim să digitalizăm mai repede, cu cât reuşim să avem acces din biroul inspectorului la contabilitatea firmei, cu atât vom reduce mai mult contactul direct între inspectori şi contribuabili”, a declarat Heiuş.

Şeful ANAF a subliniat totuşi că majoritatea inspectorilor sunt oameni cinstiţi.

”Nu este un fenomen de masă acest lucru. O mână de oameni aruncă o anatemă asupra întregului ANAF, unde marea majoritate sunt oameni cinstiţi, oameni dedicaţi profesiei pe care o au. Dar există, din păcate, şi asemenea oameni”, a adăugat Lucian Heiuş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.