DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Tulcea vrea să reînfiinţeze structuri proprii în Deltă

digi24.ro
jandarmerie

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Tulcea are doar 78% din personalul prevăzut în statul de organizare a instituţiei, dar cu toate acestea doreşte să reînfiinţeze mai multe structuri în localităţi din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Inspectorul-şef al IJJ, colonelul Ion Bordei, a declarat miercuri, în timpul unei conferinţe de presă, că procentajul de încadrare a personalului asigură capacitatea de a îndeplini toate activităţile cerute de situaţia din teren şi a precizat că deficitul cel mai mare, 36% din necesar, se înregistrează în rândul ofiţerilor, potrivit Agerpres.

"În ultimii ani, începând cu 2017, ca urmare a legislaţiei în vederea trecerii în rezervă cu drept de pensie, atractivă la vremea respectivă, la nivelul structurilor MAI au fost foarte mulţi colegi care au considerat că îndeplinesc condiţiile de trecere în rezervă cu drept de pensie. A fost un val foarte mare la nivel naţional şi se găseşte proporţional şi la unitatea noastră. Consecutiv, au mai fost ofiţeri care au promovat pe funcţii de conducere în alte unităţi din judeţele în jur", a explicat inspectorul-şef al IJJ.

Unul dintre posturile vacante încă din anul 2016 este cel de contabil-şef al IJJ, situaţia fiind înregistrată ca urmare a faptului că forurile abilitate nu au organizat concursuri pentru ocuparea acestui post.

Pentru anul 2022, IJJ şi-a propus să reînfiinţeze structuri proprii în localităţi înconjurate de ape, Sulina, Chilia Veche, Crişan, dar şi într-unul din cele mai vizitate sate din zona de terasă a judeţului, Jurilovca.

"Având în vedere discuţiile purtate cu primarii unor localităţi din Deltă, creşterea numărului de turişti, situaţia operativă şi nevoia de asigurare a ordinii publice în zona deltaică, avem câteva propuneri şi, în funcţie de analiza eşaloanelor superioare, vedem cum va fi abordat acest plan de a înfiinţa mai multe structuri în Delta Dunării", a menţionat colonelul Ion Bordei.

Detaşamentul mobil al IJJ asigură toate deplasările în Deltă, iar când efectivele nu sunt suficiente, în contextul în care mai multe activităţi se desfăşoară simultan, conducerea Inspectoratului solicită sprijinul Grupării mobile de jandarmi de la nivel regional.

Conferinţa de presă a fost prilejuită de prezentarea bilanţului activităţii desfăşurate în anul 2021.

Potrivit datelor din bilanţul făcut public, anul trecut, jandarmii au desfăşurat peste 3.000 de misiuni de menţinere şi asigurare a ordinii publice, peste 5.000 de patrule proprii şi mixte, în urma acţiunilor fiind semnalate aproape 500 de fapte penale săvârşite de circa 640 de suspecţi.

"Agenţii constatatori ai unităţii au constatat 2.856 contravenţii, aplicând tot atâtea sancţiuni contravenţionale, în uşoară creştere faţă de anul 2020, când au fost aplicate 2.711 sancţiuni contravenţionale. Din totalul sancţiunilor aplicate, 681 sunt avertismente, reprezentând 23,8%, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la suma de 1.187.950 lei. Din totalul amenzilor aplicate, 213 amenzi au fost achitate, valoarea acestora fiind de 32.275 lei", se specifică în comunicatul remis în urma prezentării bilanţului activităţii IJJ.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.