Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila: Aproximativ 1.600 de elevi susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022

bacalaureat

Aproximativ 1.600 de elevi susţin examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2022, dintre care 1.427 sunt absolvenţi din promoţia curentă, iar 166 candidaţi din promoţiile anterioare, potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Examenul de Bacalaureat se va desfăşura în cinci centre de examinare, respectiv Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", Colegiul Naţional Pedagogic "D. P. Perpessicius", Liceul cu Program Sportiv Brăila şi Liceul Tehnologic "Grigore Moisil" Brăila.

Potrivi calendarului de susţinere a examenului, pe 20 iunie este programată proba la Limba şi literatura română, pe 21 iunie proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 22 iunie proba la alegere a profilului şi specializării, potrivit Agerpres.ro.

ISJ Brăila face precizarea că probele de evaluare a competenţelor într-o limbă străină şi competenţelor digitale au putut fi echivalate de către elevii care deţin certificate cu recunoaştere internaţională. De asemenea, şi probele scrise au putut fi echivalate cu nota 10 de către elevii care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Rata de promovare a examenului de bacalaureat a fost anul trecut, la nivel judeţului Brăila, de 80,44%, fiind înregistrată o singură medie de 10 la Liceul de Arte "Hariclea Darclee". La probele scrise s-au prezentat 1.604 candidaţi din cei 1.680 înscrişi, iar pe perioada desfăşurării examenelor nu au fost candidaţi eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.