Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti: 'Din 71 de persoane controlate, 16 nu aveau contract de muncă'

Agerpres.ro
Inspectoratul Teritorial de Muncă ITM

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a verificat, marţi, 20 de angajatori, unde a găsit 16 persoane fără contract de muncă, se arată într-un comunicat remis AGERPRES.

"În urma unei acţiuni de control în domeniul construcţiilor, organizată de Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, sub coordonarea şi îndrumarea directă a inspectorului şef dr. Ing. Constantin Bujor, în data de 22.03.2022 inspectorii din cadrul Serviciului de Control Muncă Nedeclarată şi a Serviciului de Control Securitate şi Sănătate în Muncă, dintr -un nr. de 71 persoane identificate, la 20 de angajatori, 16 persoane au declarat că nu au încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată şi completată", precizează comunicatul.

De asemenea, au fost dispuse patru sistări de activitate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Obiectivele acţiunii au fost identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi cu respectarea măsurilor pentru limitarea raspândirii infectiei cu SARS -CoV-2 (COVID 19).

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate şi în colaborare cu alte instituţii ale statului: Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne şi altele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.