Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii Administraţiei de Apă Argeş-Vedea au descoperit un racord la un canal colector prin care un abator deversa sânge de animale în pârâul Bascov

news.ro
sange, argeș

Inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au descoperit un racord la un canal colector prin care un abator deversa sânge şi alte resturi animale în pârâul Bascov, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ABA Argeş-Vedea, o echipă a Inspecţiei Bazinale a Apei a continuat investigaţiile începute pe 27 ianuarie privind poluarea pârâului Bascov, prin efectuarea unui control la operatorul de apă şi canalizare care a autorizat agentul economic vinovat de producerea poluării.

"În pârâul Bascov sunt descărcate ape pluviale prin intermediul unei conducte de mari dimensiuni. În această conductă, a fost identificat un racord prin care au fost deversate direct sângele şi resturile de organe animale. Conducta colectoare este administrată de un operator de apă şi canalizare şi este autorizată din punctul de vedere al gospodăririi apelor", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, ABA Argeş-Vedea a dispus administratorului colectorului pluvial desfiinţarea racordului şi realizarea unui control la agentul economic care a produs poluarea, pentru a verifica dacă respectă prevederile din autorizaţia emisă de operatorul de apă şi canalizare.

Citește și: Dan Barna, despre posibilul vinovat de la Balș: 'A fost un gură cască'

Citește și: ALERTĂ Încă zece cazuri cu noua tulpină britanică în România

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţa pe 27 ianuarie că o societate comercială din comuna Bascov a fost sancţionată cu 60.000 de lei şi i-a fost suspendată activitatea, după ce a deversat sânge şi alte resturi animale într-un pârâu.

"60.000 lei amendă şi închiderea activităţii până la intrarea în legalitate. Garda de Mediu a fost astăzi în control la acea societate din Bascov. Nu tolerăm aşa ceva", a transmis, miercuri, Emanuel Soare.

Comisariatul Judeţean al Gărzii de Mediu s-a autosesizat în acest caz, în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unor imagini cu deversările ilegale din comuna Bascov. Potrivit localnicilor, sângele şi alte resturi animale proveneau de la un abator din zonă.

"Comisariatul Judeţean Argeş a efectuat un control la o societate de prelucrare carne, urmare a autosesizării din presă privind deversări de ape uzate (sânge) într-un afluent al râului Argeş. În urma verificărilor făcute, s-au constatat mai multe nerespectări ale legislaţiei din domeniul protecţiei mediului", a informat instituţia.

Şi reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea au anunţat că s-au autosesizat şi au trimis echipele de control să verifice situaţia din teren.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.