Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inspectorii ANSVSA au aplicat amenzi în valoare de 637.280 de lei, în urma controalelor în depozitele de legume şi fructe din Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa

ansvsa

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au aplicat, în urma controalelor derulate în depozitele de legume şi fructe din Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, 54 de amenzi contravenţionale, în sumă totală de 637.280 de lei, conform unui comunicat al ANSVSA remis, joi, AGERPRES.

De asemenea, a fost reţinută oficial o cantitate totală de 13.862 de kg de legume şi fructe (roşii, morcovi, lămâi şi ardei gras), care a fost dirijată pentru neutralizare la o unitate autorizată.

În timpul controalelor, s-au prelevat probe (din lămâi, piersici, morcovi, gutui, caise, ardei iute, ardei gras, banane, mere, portocale, roşii, nectarine, struguri) pentru determinarea prezenţei sau a depăşirii limitelor admise pentru reziduurile de pesticide. Probele prelevate vor fi analizate în laboratoarele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi Constanţa.

De asemenea, de importanţă a fost şi verificarea procedurii de rechemare a produselor de la beneficiari, în situaţiile în care există produse neconforme, potrivit Agerpres.ro.

Au fost verificate 87 de unităţi de depozitare şi comercializare legume-fructe.

Printre principalele deficienţele constatate se numără: igiena necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare şi ambalare; depozitarea necorespunzătoare (paleţi cu produse alterate lângă cei cu produse corespunzătoare); legume şi fructe alterate şi ambalaje deteriorate prezente în spaţiul de depozitare; trasabilitatea şi etichetarea necorespunzătoare a legumelor şi fructelor; lipsa programului de autocontrol la produsele de origine non animală; inexistenţa procedurii de rechemare a produselor neconforme; absenţa fişelor care atestă sănătatea personalului.

"Acest tip de acţiuni realizate împreună cu alte instituţii ale statului vor continua în direcţia unei protecţii cât mai eficientă a sănătăţii publice", se precizează în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.