Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instagram, platforma de socializare online, poate oferi indicii despre răspândirea coronavirusului pe Glob

Instagram
Instagram

Instagram, platforma de socializare online cunoscută mai degrabă pentru selfie-uri şi fotografii din vacanţe, ar putea oferi indicii despre pandemia de COVID-19, anunță MEDIAFAX.

În timp ce guverne şi angajaţi din sănătate publică de pe Glob încearcă să depisteze suspecţii cu coronavirus, Instagram ar putea oferi informaţii valoroase despre modul în care se răspândeşte virusul.

Citește și: Cercetătorii au descoperit! Cât timp rezistă coronavirusul în aer

Deşi persoanele mai în vârstă par a fi mai vulnerabile, cei tineri - printre care şi utilizatorii platformei, cu vârsta sub 35 de ani - pot fi purtători. Pentru că simptomele lor sunt adesea mai uşoare, tinerii ar putea să nu ştie că sunt infectaţi. Iar dacă mai şi călătoresc mult, prezintă o mai mare probabilitate de a transmite noul coronavirus. Chiar dacă un influencer a intrat în carantină după ce a aflat că este bolnav, în călătoria lui dintr-un punct fierbinte al pandemiei ar fi putut infecta alte persoane.

The Economist a investigat modul în care ar putea fi utilizată reţeaua în lupta cu COVID-19 şi a identificat peste 20.000 de utilizatori care au publicat mesaje din oraşe care aveau înregistrate cel puţin 50 de cazuri de COVID-19 confirmate. Apoi au fost luate în calcul destinaţiile acestora, pe baza mesajelor, din care au fost eliminate cele care făceau referire la Wuhan, China, sursa pandemiei, precum şi cele care menţionau cuvinte cheie precum "coronavirus", "covid19", "epidemic" (epidemie), "pandemic" (pandemie).

Citește și: Coronavirusul lovește și în Loteria Română! Începând de astăzi vor fi închise agențiile loto

Specialiştii de la The Economist au spus că, după o prealabilă analiză a 53.000 de mesaje din 2.000 de oraşe din 125 de ţări, au constatat că deplasările utilizatorilor identificaţi drept potenţiali purtători ai virusului se suprauneau cu mutarea coronavirusului pe Glob, aşa cum o indicau surse oficiale.

The Economist concluzionează că astfel de informaţii corecte, date furnizate în timp real de platforme precum cele de socializare s-ar putea dovedi salvatoare. Datele ar putea contribui la cartografierea pandemiei şi poate la limitarea transmiterii virusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.