Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța a decis: 'Zborul MH17 a fost doborât în 2014 de o rachetă rusească. 298 de pasageri au murit!'

www.independent.co.uk
avion prăbușit MH17

Zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines a fost doborât în 2014 de o rachetă de fabricație rusească trasă de pe un câmp din estul Ucrainei, a declarat joi tribunalul olandez care se ocupă de procesul celor patru suspecți în cazul doborârii avionului, potrivit Rador.

"Instanța este de părere că MH17 a fost doborât de o rachetă BUK de pe un câmp agricol de lângă Pervomaisk, ucigând toți cei 283 de pasageri și 15 membri ai echipajului", a declarat judecătorul care prezidează procesul, Hendrik Steenhuis.

Argumentele instanței urmează să fie publicate pe larg în zilele ce vor urma.

Verdictul vine la mai bine de opt ani după ce Boeingul 777 care zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur a fost aruncat în aer deasupra Ucrainei, ucigând toți cei 298 de pasageri și membri ai echipajului. Explozia în aer și prăbușirea din 17 iulie 2014 au avut loc pe fondul unui conflict între rebelii pro-ruși și forțele ucrainene.

Judecătorul președinte Hendrik Steenhuis a deschis ședința de joi și a declarat că "instanța consideră că MH17 a fost doborât de o rachetă Buk" lansată de pe un câmp agricol din estul Ucrainei.

Într-o altă constatare importantă, Steenhuis a declarat că instanța consideră că Rusia deținea la momentul respectiv controlul general asupra unei regiuni separatiste din estul Ucrainei, Republica Populară Donețk. Prăbușirea a împrăștiat epave și cadavre pe terenuri agricole și câmpuri de floarea-soarelui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.