Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanţa a dispus începerea judecăţii în dosarul de corupţie al primarului din Reghin, Maria Precup

ciocanel judecator

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut încheierea penală a Tribunalului Mureş prin care s-a dispus începerea judecăţii în cazul primarului municipiului Reghin, Maria Precup, trimisă în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş pentru luare de mită şi abuz în serviciu.

Întrucât decizia Curţii de Apel Târgu Mureş este definitivă, Tribunalul Mureş urmează să stabilească termenul de judecată în acest dosar, în care, alături de primarul din Reghin, vor mai fi judecaţi arhitectul şef al oraşului, Camelia Diaconu Hărşan, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals şi fals intelectual în formă continuată, Sebastian Iuliu Moldovan, administrator al unei societăţi, pentru dare de mită, complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi Mihai Ţocu, diriginte de şantier, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals intelectual în formă continuată.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins toate cererile şi excepţiile formulate în acest dosar ca fiind nefondate, constatând totodată legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi a administrării probelor. Maria Precup, Camelia Diaconu Hărşan, Sebastian Iuliu Moldovan şi Mihai Ţocu au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul din 12 februarie 2016, care a fost reîntors iniţial la DNA, fiind remediat în data de 26 septembrie 2016.

Într-un comunicat al DNA remis Agerpres se arată că, în vara anului 2012, Maria Precup i-ar fi pretins lui Sebastian Moldovan să îi remită o sumă de bani pentru o anumită persoană, bani care nu i se cuveneau în mod legal. În schimb, edilul trebuia să accepte la plată decontarea unor lucrări care nu au fost executate de respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

"Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăţi, faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat. Suma de 26.040 lei a fost remisă de Moldovan, sub forma unui presupus contract de vânzare - cumpărare, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi faţă de care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită. La 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, Maria Precup a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii", se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii susţin că acest lucru ar fi fost posibil şi prin aceea că primarul a fost ajutat de Ţocu şi de Hărşan, "care au întocmit, în fals, documentaţia (situaţie de lucrări, proces-verbal de recepţie lucrări, etc.)" ce a stat la baza aprobării spre decontare a facturii fiscale emise de omul de afaceri Sebastian Moldovan pentru lucrări neexecutate în realitate.

Anchetatorii mai arătau că în urma acestor activităţi s-ar fi cauzat un prejudiciu de peste 76 000 lei municipiului Reghin, reprezentând lucrări neefectuate şi, în consecinţă, un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.