DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Instanța a respins contestația lui IPS Teodosie! Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină

g4media.ro
IPS Teodosie

Judecătorii au respins contestația lui IPS Teodosie! Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată.

„Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a contestat, marţi, la Judecătoria Constanţa, decizia de carantinare a sa, dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Potrivit unui comunicat transmis de Arhiepiscopie, „actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei”. Ca atare, actul „nu are legalitate, adică el nu există”.

ÎPS Teodosie a cerut suspendarea efectelor respectivei decizii, cât şi anularea acesteia.

„Astăzi, 25 ianuarie 2022, a fost depusă la Judecătoria Constanţa acţiunea de contestare a Deciziei DSP Bucureşti de confirmare a carantinării IPS Teodosie, prin avocatul Chitic Mircea-Victor-Daniel. S-a cerut, pe de o parte, suspendarea efectelor Deciziei DSP, iar pe de alta, anularea ei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

În contestaţie sunt invocate trei motive.

„1. Actul emis de DSP Bucureşti nu este semnat de nimeni, nu indică o persoană împuternicită şi asumată de a emite un act administrativ şi nu are completate cu date câmpurile special destinate identificării persoanei. Ca atare el nu este temeinic, nu îndeplineşte condiţiile formale impuse de lege şi nu are legalitate Adică el NU EXISTĂ. (...) Fără semnătură, actul nu are autenticitate, conform normelor de drept.

2. Actul DSP nu este motivat de fapt şi de drept, deoarece la art.4, lit. i din Hot. CNSU 2/7.01.2022 se prevede excepţia suspendării pentru persoanele care sosesc din state terţe, care participă la evenimente culturale, artistice sau de divertisment, şi care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării.

3. În plus, acţiunea contestă decizia carantinării preventive a celor ce revin în ţară, care sunt presupuşi ca persoane care riscă să infecteze pe alţii. Din moment însă ce testele medicale negative autorizate arată că nu există risc epidemiologic, pentru ce mai sunt carantinaţi cei testaţi negativ? În acest fel, carantinarea devine lipsită de motivaţie", se specifică în comunicatul menţionat.

Potrivit acestuia, în acţiuni motivate asemănător, Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti şi Tribunalul Prahova au admis contestaţiile şi au anulat deciziile de suspendare.

Începând cu 25 ianuarie, IPS Teodosie a intrat în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.