Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanța pune DNA să aducă mediile de stocare cu înregistrările audierilor de martori din dosarul Hidroelectrica- Avocații cer studierea unor DOCUMENTE SECRETE

judecator justitie

Curtea de Apel București a pus, joi,  în vedere procurorului DNA să depună la dosarul Hidroelectrica, în care este judecat pentru fapte de mare corupție fostul ministru Elena Udrea, mediile de stocare pe care se află înregistrările audio sau video ale martorilor neprotejați.

Avocatul fostului demnitar, Veronel Rădulescu, a cerut, joi, la instanță accesul la documente clasificate de țin de martorii protejați.

Acesta a subliniat în fața instanței că deține certificare ORNISS pentru Secrete de Serviciu și Strict Secret dar procurorul DNA s-a opus.

Citește și: Se ZGUDUIE ministerul de INTERNE - Pretinse fapte penale de ABUZ în SERVICIU și DELAPIDARE..

Tot joi avocatul a cerut judecătoarei de caz prezența fizică a omului de afaceri din energie, Bogdan Buzăinau, pentru audierea sa ca martor în dosarul de mare corupție în care este judecat fostul ministru.

Concret, apărătorul fostului demnitar, a insistat în fața judecătoarei pentru o procedură completă de citare, a afaceristului, care se află în prezent în Dubai, și a solicitat instanței să îi pună acestuia în vedere prezența fizică la proces.

Rădulescu a explicat Curții că dacă ar fi audiat prin aplicații virtuale există riscul ca martorul esențial, care a livrat pretinșii bani către fostul ministru, să fie influențat în declarația sa.

Avocatul a explicat că, prezent în sală, atitudinea martorului poate fi percepută în mod direct de toți cei prezenți, respectiv, judecător, apărare și procurorul DNA.

Instanța a stabilit astfel că îl va cita pe omul de afaceri pentru termenul din 7 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.