Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Instanţa supremă începe dezbaterile în dosarul fostului ministru Valerian Vreme

Inquam Photos / Octav Ganea
valerian vreme dna

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe joi dezbaterile în cameră preliminară în dosarul în care fostul ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei Valerian Vreme a fost trimis în judecată de DNA, sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu licenţele Microsoft.

Dosarul a fost trimis în instanţă pe 13 septembrie iar un magistrat de cameră preliminară va discuta joi măsuri şi excepţii în cadrul procesului.

Citește și: Anunț CRUCIAL despre pensii, legea e gata: Ce a vrut un comisar european să le impună românilor și cum a rezistat Guvernul

Potrivit DNA, în perioada septembrie 2010 - februarie 2012, Valerian Vreme, în calitate de ministru al Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, cu încălcarea dispoziţiilor legale privind achiziţiile publice, a încheiat, fără organizarea unei licitaţii publice, cu D.Con-Net AG, lider al unei asocieri de firme, un contract ce avea ca obiect închirierea, pe o durată de 16 luni şi 13 zile, cu opţiune de cumpărare, a drepturilor neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în şcoli.

Procurorii mai spun că acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care acordul-cadru de furnizare nr. 32/12.08.2009 nu permitea încheierea unui astfel de contract subsecvent.

Conform aceleiaşi surse, D.Con-Net AG a achiziţionat licenţele respective la preţul de 2.612.805 euro şi, ulterior, Ministerul Comunicaţiilor a achitat acestei firme suma totală de 13.904.599 de euro, anunță Agerpres.

"Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte, un prejudiciu Ministerului Comunicaţiei şi Tehnologiei Informaţiei, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar, pe de altă parte, un folos patrimonial necuvenit, în acelaşi cuantum, în favoarea D.Con-Net AG", mai spun procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.