Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institut de boli infecţioase distruge teoria 'imunităţii de turmă': Ar provoca numai în Germania sute de mii de morţi

twitter
coronavirus

Institutul Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a avertizat joi să nu se mizeze pe obţinerea ''imunităţii de turmă'' prin infectarea masivă a populaţiei cu noul coronavirus.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 47: PNL și PSD se vor prăbuși! .

Vorbind la o conferinţă de presă, directorul RKI, Lothar Wieler, a calificat drept ''ingenuă'' ideea de a lăsa virusul să circule în rândul populaţiei pentru a o imuniza și a atenţionat: dacă virusul nu poate fi controlat preţul va fi sute de mii de morţi numai în cazul Germaniei, care până în prezent are 6.288 de decese provocate de COVID-19.

Mai mult, expertul german a atenţionat că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele. Prin urmare, mai spune Lothar Wieler, imunitatea colectivă, pentru obţinerea căreia ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona.

De asemenea, continuă el, încă nu se ştie cât de eficientă ar fi imunitatea dobândită în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, dar nici dacă un vaccin ar putea oferi o imunitate mai bună decât cea naturală prin anticorpi. Totuşi, dacă un vaccin este ''eficient şi sigur'', atunci vor muri mai puţini oameni dacă se va încerca imunizarea prin vaccinare şi nu prin infectare, adaugă Lothar Wieler.

''Ideea de a elimina virusul fără vaccin nu va funcţiona'', concluzionează cercetătorul german, care mai atrage atenţia că în această pandemie suntem doar ''la începutul unui maraton'' şi că mulţi experţi se tem de un posibil al doilea val epidemic în toamnă, posibil chiar şi un al treilea.

Vezi si: EXPLODEAZĂ PSD - Viorica Dăncilă: S-a pornit un tăvălug care va crește. Marcele, înfruntă-mă direct, dacă ai ceva de replicat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.