Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Cantacuzino reia producția de vaccinuri: Termenul promis de Mihai Fifor

Mihai Fifor

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a prezentant, marți, bilanțul MApN în primele 6 luni ale acestui an, menționând și achiziția de avioane F16, preluarea Institutului Cantacuzino și căutarea de companii care să producă vaccinuri în această unitate, scrie Mediafax.

„După aproape un deceniu, România a reușit să contracareze subfinanțarea sistemului de apărare, prin alocarea a 2 la sută din PIB. Este datoria noastră să avem un sistem militar performant și condiții corespunzătoare de muncă și aparatură modernă. (…) În această perioadă, efortul nostru a fost concentrat pe parteneriatul cu Statele Unite ale Americii”, a declarat Mihai Fifor, la începutul prezentării bilanțului de șase luni de activitate.

Fifor a vorbit și despre investițiile făcute în ceea ce privește înzestrarea Armatei, dar și despre faptul că România este al patrulea contributor cu trupe în Afganistan, menționând faptul că ministerul analizează suplimentarea cu 200 de militari români a contingentului din această țară.

De asemenea, ministrul a menționat, la capitolul înzestrări, sistemele Patriot, Himars precum și achiziția blindatelor Piranha și continuarea procedurilor pentru achiziția a altor aeronave F16.

Citește și: Argeș: Traficul rutier este restricționat pe DN 7, după ce a avut loc o alunecare de teren

La capitolul investiții în infrastructură, Fifor a menționat începerea lucrărilor de modernizare la mai multe baze, precum și renovarea Palatului Cercului Militar.

„Institutul Cantacuzino este cea mai mare provocare a MAPN în acest an și avem capacitatea de a restabiliza lucrurile. În ceea ce priveşte producţia de vaccinuri, suntem deja în discuţii avansate cu o serie de companii recunoscute în domeniul producţiei de vaccinuri pentru a identifica potenţiale colaborări pe acest segment. Noi sperăm ca începând cu luna septembrie să putem anunţa o astfel de cooperare”, a precizat Fifor.

Citește și: O familie din Franța a provocat evacuarea temporară a unor zone din aeroportul din Frankfurt, după ce au trecut neautorizat de zona de securitate

Tot în ceea ce privește sănătatea, Fifor a mai spus că a fost modernizată infrastructura Spitalul Universitar de Urgență Militar Central. Ministrul Apărării a mai declarat că Armata se confruntă în continuare cu o lipsă de personal.

„Facem demersuri pentru ocuparea funcțiilor, dar este o procedură destul de anevoioasă. Oamenii trebuie sa își dorească să intre în Armata Română. Desfășurăm un lobby care e aproape o campanie de marketing. Nu e deloc usor”, a mai spus Fifor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.