Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București va colabora cu Calea Europeană

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București Calea Europeană

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București va colabora cu Calea Europeană

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică ICI București este încântat să anunțe încheierea unui protocol strategic de colaborare cu Calea Europeană, consolidându-și angajamentul față de inovație și cercetare de vârf. Prin acest parteneriat strategic, Calea Europeană , reprezentată de directorul publicației, Dan Cărbunaru, și redactorul-șef, Robert Lupițu, se alătură proiectului demarat inițial de ICI București, în colaborare cu Agerpres și Romfilatelia.

Proiectul de cercetare și dezvoltare tehnologică propus de cele patru instituții are ca obiectiv central explorarea modalităților în care tehnologiile distributive blockchain și activele crypto (NFT) pot deveni instrumente esențiale pentru distribuirea știrilor și informațiilor în era noilor tehnologii. Acest demers se axează pe facilitarea accesului universal la informații, cu un focus central pe generatia tanara și pe cei imersați în spațiul digital.

Directorul General al ICI București, Adrian-Victor Vevera, afirmă cu entuziasm: "Incheierea acestui protocol de colaborare cu Calea Europeană reprezintă un moment deosebit pentru ICI București, consolidându-ne angajamentul în domeniul cercetării și dezvoltării tehnologice. Ne bucurăm să fim în parteneriat cu Calea Europeană, Agerpres și Romfilatelia, explorând împreună cum tehnologiile blockchain și crypto asset (NFT) pot redefini distribuția știrilor și a informațiilor în societatea modernă."

“Viziunea asumată de Calea Europeană pentru promovarea valorilor europene și transatlantice integrează, prin parteneriatul strategic încheiat cu ICI, oportunitatea de a dezvolta capacitatea de comunicare pentru publicul ancorat în aceste valori, în egală măsură, la nivel național și european. Noile tehnologii vor face parte, din ce în ce mai mult, din sfera publică, iar nevoia integrării lor devine tot mai evidentă”. (Dan Cărbunaru, director Calea Europeană)

Acest demers reprezintă un pas hotărâtor către demonstrarea prezenței Institutului la nivelul publicului european, evidențiind angajamentul său în a contribui la evoluția și inovația în domeniul informației și comunicării.

Prin această alăturare la proiect, ICI București, Calea Europeană, Agerpres și Romfilatelia aduc expertiză și resurse semnificative, contribuind la crearea unui cadru inovator pentru transformarea digitală a distribuției de știri și informații.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.