Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a conducerii Comisiei de apărare cu Joseph J. Fitzgerald

camera deputatilor

Conducerea Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor s-a întâlnit luni cu Joseph J. Fitzgerald, consilier adjunct pentru probleme politice şi consilier pe probleme politico-militare al Ambasadei SUA la Bucureşti, discuţiile vizând provocările pe flancul sud-estic al Alianţei Nord-Atlantice, dar şi investiţiile în domeniul apărării.

Potrivit unui comunicat al comisiei, Joseph J. Fitzgerald a efectuat o vizită pentru pregătirea unor întâlniri periodice în vederea îmbunătăţirii cooperării în domeniul securităţii, investiţiilor economice şi democratizare. Dezbaterile s-au axat pe provocările pe flancul sud-estic al Alianţei Nord Atlantice, investiţiile în domeniul apărării şi viitoarele exerciţii militare bilaterale planificate a se desfăşura în acest an, menţionează comunicatul semnat de Dorel Căprar, preşedintele Comisiei de apărare.

Joseph J. Fitzgerald a mulţumit României pentru că rămâne un aliat solid în zonă şi în special Parlamentului pentru adoptarea deciziilor majore în domeniul securităţii şi a transmis aprecierea Washingtonului pentru alocarea a 2% din PIB pentru apărare, informează sursa citată. De asemenea, oficialul american a fost interesat de stadiul aprobării programelor prioritare de achiziţii în domeniul apărării, prezentând şi câteva dintre domeniile de interes în care pot fi dezvoltate proiecte comune, care să răspundă procesului de planificare a capabilităţilor asumate la nivel NATO. Totodată, acesta a menţionat decizia SUA de a creşte considerabil fondurile alocate pentru implementarea măsurilor de asigurare şi reasigurare a aliaţilor europeni, arată sursa citată.

Fitzgerald a lansat invitaţia membrilor comisiei de a lua parte la o serie de exerciţii militare bi şi multilaterale de amploare, menite să demonstreze interoperabilitatea forţelor armate aliate şi capacitatea de a răspunde coordonat oricăror provocări la adresa securităţii. Totodată, deputaţii au lansat invitaţia părţii americane de a participa la activităţile viitoare ale comisiei şi de a extinde dialogul în diferite formate de dezbateri care să implice şi alţi actori statali, mai arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.