Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire a lui George Ciamba cu Helga Schmid: Oficialul MAE a prezentat priorităţile ţării noastre la preşedinţia Consiliului UE

agerpres
George Ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut o întrevedere cu secretarul general al Serviciului European pentru Acţiune Externă/SEAE, Helga Schmid, în marja Consiliului Ministerial al OSCE, se arată într-un comunicat al MAE, remis joi Agerpres.

Potrivit sursei citate, Ciamba a prezentat priorităţile ce vor fi promovate de România în domeniul relaţiilor externe pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului UE, cu accent pe Balcanii de Vest şi vecinătatea estică. "Secretarul de stat a evidenţiat importanţa politicii de extindere a UE atât în dezbaterea actuală privind viitorul Europei, cât şi pentru dezvoltarea parcursului european al statelor din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi al celor din vecinătatea estică. Astfel, George Ciamba a salutat iniţiativa Comisiei Europene de a prezenta, în februarie 2018, o strategie privind Balcanii de Vest, reafirmând interesul României pentru valorificarea oportunităţilor pe care acest document le va aduce regiunii şi pentru încurajarea, în acelaşi timp, a statelor din regiune angajate sau aspirante la aderarea la Uniunea Europeană", informează MAE.

Referitor la vecinătatea estică, demnitarul român a reiterat necesitatea sprijinirii şi încurajării aspiraţiilor europene ale statelor din cadrul Parteneriatului Estic (PaE). El a susţinut orientarea iniţiativelor şi proiectelor PaE către rezultate ambiţioase şi vizibile, în beneficiul statelor implicate şi al promovării valorilor europene în această regiune, se precizează în comunicat. "Oficialul român a pledat pentru continuarea sprijinului european acordat Republicii Moldova şi eforturilor guvernului de la Chişinău în procesul de reformă şi de implementare a Acordului de Asociere şi a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb/DCFTA. A menţionat totodată asistenţa acordată Republicii Moldova de către România, în plan bilateral", se mai menţionează în comunicat.

Cei doi oficiali au subliniat importanţa creşterii rezilienţei statelor partenere din vecinătatea estică şi a statelor candidate şi potenţial candidate din Balcanii de Vest, în vederea gestionării eficiente a ameninţărilor hibride.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.