Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de Gradul 0 la summitul G20: Întreaga planetă aşteapta o înţelegere între cei doi 'grei' ai lumii

china sua

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez Xi Jinping s-ar putea întâlni, în marja summitului G20 programat pe 28 şi 29 iunie la Osaka, în Japonia, pentru a discuta despre negocierile comerciale americano-chineze aflate în impas, a indicat Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe, transmit AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

'Repet, există o probabilitate ridicată ca cei doi preşedinţi să se întâlnească în Japonia la G20', a declarat duminică Larry Kudlow la postul Fox News

Negociatorii chinezi şi americani s-au reunit joi şi vineri la Washington, dar întâlnirea s-a încheiat fără un acord, SUA acuzând China că a dat înapoi în privinţa mai multor puncte negociate în ultimele luni în cadrul discuţiilor vizând un acord comercial între cele mai mari două puteri economice ale lumii.

Washingtonul a impus vineri noi tarife vamale de 25% pentru importuri de bunuri din China în valoare de 200 de miliarde de dolari,

Citește și: Ultima oră: Răzvan Lucescu va fi supus unei operații

'Avem nevoie de ceva mai clar şi, până când se va întâmpla aşa, trebuie să menţinem tarifele vamale', a subliniat Kudlow. 'Nu putem accepta nicio cedare', a adăugat el.

Kudlow a mai afirmat că nu a fost stabilit 'niciun plan concret sau definitiv' cu privire la continuarea negocierilor.

China i-a invitat pe secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, şi pe reprezentatul american pentru comerţ, Robert Lighthizer, la Beijing, însă nu a fost fixată o dată.

SUA cer o reducere a uriaşului lor deficit comercial faţă de China (378 miliarde de dolari în 2018), 'modificări structurale', precum încetarea transferurilor forţate de tehnologie, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, şi renunţarea la subvenţionarea companiilor de stat chineze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.