Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul zero: Dan Barna - Ludovic Orban - Kelemen Hunor

library.com
negocieri

Liderii Dan Barna, Ludovic Orban și Kelemen Hunor se întâlnesc astăzi, la ora 14.00, pentru o nouă rundă de negocieri, anunță Antena3.

Astăzi, copreședintele USR Plus a venit cu o propunere surprinzătoare pentru liderii coaliţiei care doresc să formeze guvernul de centru-dreapta. Barna le-a propus lui Ludovic Orban şi Kelemen Hunor să ocupe toţi trei funcţia de vicepremieri.

De asemenea, Barna a anunţat că își retrage candidatura pentru șefia Camerei Deputaților. Astfel, pentru acest post, l-a propus pe liderul deputaților USR, Cătălin Drulă. El și-a exprimat speranța că astfel se poate depăși blocajul în negocierile cu PNL pentru formarea coaliției de guvernare.

Protest extrem în fața Ministerului Muncii! Reacția Violetei Alexandru: 'Nu este o soluție să ne dăm foc'

După declarațiile liderului USR, Cseke Attila a reacționat dur spunând că astfel de anunţuri nu se fac public la televizor. El a adăugat că Uniunea nu a fost consultată cu privire la această propunere, iar dacă doreşti să consolidezi încrederea în rândul partenerilor cu care vrei să intri într-o coaliţie de guvernare, atunci discuţi direct cu ei, nu prin intermediul mass-media.

„Noi am spus şi ieri ultima dată şi spunem şi astăzi că UDMR îşi doreşte să formeze un guvern de centru-dreaptă între PNL, USR-PLUS şi UDMR şi nu ne-am schimbat punctul de vedere, dar asemenea anunţuri precum cel făcut de preşedintele USR nu ajută în fomarea cât mai rapidă a acestei coaliţii. Nu se fac asemenea anunţuri, îmi cer scuze, prin presă, atunci când tu eşti în stadiul de constituire a unei coaliţii. Este binevenita orice fel de soluţie dar ea se discută mai întâi cu partenerii. Nu se da pe piaţă, după care aştepţi reacţiile, încercând să pari că vii cu o anumită soluţie pentru depăşirea acestui moment. Totuşi vorbim de preşedinţii celor trei partide, care sunt oameni maturi. Dacă ai o asemenea soluţie, ceri o întâlnire şi propui această soluţie în viitoarea coaliţie. Dacă aşa începe colaborarea, nu mergem spre consolidarea coaliţiei ci înspre o încredere mai puţină”, a afirmat Cseke Attila marţi la Digi 24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.