Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire de gradul zero: Iranul s-a așezat la masă cu șeful Hezbollah

South Front
Hezbollah

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a discutat vineri despre războiul Israelului împotriva Hamas cu şeful puternicei grupări armate libaneze Hezbollah, susţinută de Teheran, care a lansat propriile atacuri transfrontaliere împotriva Israelului, relatează Reuters.

Hossein Amirabdollahian, care a sosit la Beirut joi seara târziu, a declarat că s-a întâlnit cu liderul Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, precum şi cu premierul interimar al Libanului, Najib Mikati, şi cu ministrul interimar de externe Abdallah Bouhabib.

Publicaţia locală Al-Mayadeen a declarat că ministrul iranian şi Nasrallah au discutat despre atacul Hamas asupra Israelului. De asemenea, Iranul susţine Hamas şi a lăudat atacul grupării asupra Israelului, dar a negat orice implicare.

La scurt timp după întâlnirea cu ministrul iranian, șeful Hezbollah a anunțat că este pregătită să intre în război alături de Hamas și de oamenii din Fâșia Gaza.

Hezbollah se implică în război

Hezbollah a avut un schimb de focuri cu Israelul peste graniţă în această săptămână, iar Israelul a răspuns prin lovirea unui post de observare aparţinând grupului, precum şi a unor sate libaneze, în cea mai gravă escaladare de la războiul din 2006 dintre Hezbollah şi Israel.

Amirabdollahian a declarat vineri reporterilor că Israelul comite "crime de război" în Gaza, adăugând că Iranul a cerut Egiptului, care se învecinează cu Gaza, Naţiunilor Unite şi grupurilor umanitare să îi permită să trimită ajutor umanitar palestinienilor.

Joi, Amirabdollahian declarase că acţiunile Israelului împotriva palestinienilor vor primi un răspuns din partea aliaţilor Iranului, iar Israelul va trebui să suporte consecinţele.

Armata israeliană a cerut vineri tuturor civililor din oraşul Gaza - peste un milion de persoane - să plece către sud în termen de 24 de ore, în timp ce aduce la graniţă tancuri pentru a pregăti o invazie terestră aşteptată.

Amirabdollahian urmează să ajungă în Siria în cursul zilei de vineri, la o zi după ce lovituri aeriene israeliene au scos din funcţiune aeroporturile din Damasc şi Alep.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.