Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire Grindeanu-Prinţul Charles: S-a discutat despre relaţiile bilaterale militaro-politice

www.agerpres.ro
Prințul Charles Sorin Grindeanu

Prim-ministrul Sorin Grindeanu şi Prinţul Charles de Wales au discutat, joi, în cadrul întrevederii avute la Palatul Victoria, despre excelentele relaţii bilaterale dintre România şi Marea Britanie, în special din punct de vedere militar şi politic, despre o necesară armonizare a poziţiilor şi intereselor celor două ţări în domeniul politicii externe, dar şi despre situaţia comunităţilor de români din Regatul Unit.

Potrivit unui comunicat al Guvernului transmis Agerpres, premierul a reiterat mesajul de condoleanţe şi deplină solidaritate a Guvernului român cu poporul şi autorităţile britanice, după atentatul comis la Londra, pe 22 martie. "Alteţa sa Regală a transmis, de asemenea, gândurile sale bune şi şi-a exprimat speranţa că românca rănită în atac se va recupera cât mai rapid", precizează sursa citată.

Conform Executivului, o altă temă importantă de discuţii a fost "situaţia comunităţii de români din Marea Britanie, în majoritate integrată excelent în societate". "ASR Prinţul de Wales şi-a exprimat speranţa că cele două ţări vor găsi noi modalităţi de cooperare în domeniul combaterii traficului de persoane, în acest moment existând deja nouă echipe comune de investigatori în domeniu", se arată în comunicat.

Totodată, prim-ministrul i-a mulţumit Alteţei Sale Regale pentru contribuţia sa la promovarea patrimoniului cultural şi a bogăţiilor naturale ale României. 'Este extrem de preţioasă pentru noi activitatea Fundaţiei pe care, cu multă generozitate, o patronaţi, în domeniul protejării valorilor autentice şi al restaurării unor adevărate bijuterii arhitectonice. Vă mulţumesc pentru că, prin eforturile Alteţei Voastre, nu doar turiştii străini, dar chiar şi noi, românii, am redescoperit zone şi valori autohtone pe care poate altfel le-am fi dat uitării. Centrul Meşteşugăresc de la Viscri, inaugurat chiar de Alteţa Voastră, în 2016, este un exemplu despre cum trebuie păstrate şi promovate tradiţiile unui popor", a declarat premierul Grindeanu, citat în comunicat.

Prinţul Charles a reamintit că vizitele sale anuale în România sunt "o tradiţie" şi şi-a exprimat dorinţa de a cunoaşte noi "zone minunate" ale ţării noastre. "Vizitele mele anuale în ţara dumneavoastră sunt deja o tradiţie a ultimilor 20 de ani. Îmi doresc să explorez şi să cunosc şi alte zone minunate ale României, cum ar fi Delta Dunării sau Maramureşul', a afirmat Prinţul Charles, potrivit comunicatului. Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, se află într-o vizită oficială de trei zile în ţara noastră, aceasta fiind a doua vizită oficială , în România, a Prinţului Charles, din ultimii 20 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.