Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între Gabriela Firea şi ministrul Apărării Naţionale: Ce s-a discutat / FOTO

Gabriela Firea Mihnea Motoc

Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea, a avut astazi o prima intalnire de lucru cu Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, la sediul Primariei Capitalei.

Agenda de discuţii a cuprins, printre altele, o serie de probleme cu impact social care, printr-o buna colaborare intre cele doua autoritati, pot imbunatati calitatea vietii bucurestenilor.

Astfel, printre temele abordate s-a numarat proiectul complexului social multifuncţional atat pentru pensionari, cat si pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă din Sectorul 4 al Bucureştiului, precum si transferarea unei suprafete de teren de 56 mp, situat in Bd. Timisoara, si pe care este amplasat"Monumentul Eroilor cazuti in teatrele de operatii si pe teritoriul Romaniei”, din administrarea Municipiului Bucuresti, in administrarea MapN, astfel incat Ministerul Apararii Nationale sa poata executa o serie de lucrari de amenajare a monumentului.

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea: „ Voi promova aceste initiative in sedinta de Consiliu General din luna octombrie si va asigur de intreaga disponibilitate a autoritatii locale in ceea ce priveste realizarea acestor proiecte”. Edilul sef a dispus totodata infiintarea unui grup de lucru la nivelul Primariei Capitalei, care sa elaboreze documentatiile necesare, astfel incat aceste initiative sa poata fi supuse votului consilierilor generali.

In ceea ce priveste Monumentul ostasului necunoscut, din parcul Carol, care necesita reparatii, Primarul General a declarat ca va solicita ALPAB sa efectueze toate actiunile de reabilitare necesare, astfel incat monumentul sa fie adus la starea initiala.

Totodata, s-a mai discutat despre un imobil din sectorul 5, de pe sos. Salaj, aflat in administrarea primariei sectorului 5, unde locuiesc atat cazuri sociale cat si angajati sau fosti angajati ai MApN. Avand in vedere ca situatia locatarilor din acest imobil este incerta, s-a decis formarea unei comisii formata atat din inspectori de la Politia locala sector 5 cat si Politia locala a Municipiului Bucuresti, pentru a identifica toate persoanele care locuiesc in acest imobil, ulterior analizandu-se fiecare caz in parte. In momentul preluarii imobilului de catre primaria sectorului 5, marea majoritate a apartamentelor erau ocupate de angajati MApN, iar acum de doar 10% - 15% dintre acestia.

Un alt subiect abordat in cadrul intrevederii a fost cel referitor la situatia terenului din strada Dimitrie Pompei nr. 4, in suprafata de 4 ha, pe care Guvernul Romaniei, la cererea CGMB, a transferat anul trecut din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Apararii, in domeniul public al Mun Bucuresti. Pe acest teren, Primaria sectorului 2 ar fi trebuit sa edifice ansambluri de locuinte. Acest teren nu a fost insa transferat in termenul prevazut de hotararea de guvern, cei doi oficiali stabilind crearea unei echipe mixte de specialisti, conform unui comunicat de presă.

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.