Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire între între Papa Francisc și premierul Viorica Dăncilă (FOTO-VIDEO)

Guvernul Romaniei
dancila papa

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi, 31 mai 2019, o audiență privată cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, aflat într-o vizită de stat și o călătorie apostolică în România.

Șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care o acordă relațiilor cu România și a evocat întrevederea avută cu ocazia vizitei la Vatican, din luna mai a anului trecut.

Totodată, premierul României și-a exprimat bucuria pentru călătoria apostolică în România a Sfântului Părinte, așteptat cu multă căldură și speranță de poporul român și a subliniat semnificația deosebită a vizitei Sanctității Sale, în contextul exercitării de către România a mandatului Președinției rotative Consiliului Uniunii Europene, al împlinirii a 30 de ani de la căderea comunismului și a 20 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea.

În cadrul discuțiilor, prim-ministrul Viorica Dăncilă a evocat nevoia de unitate și solidaritate resimțită în prezent la nivelul continentului european, arătând că Președinția română a Consiliului Uniunii Europene a acționat pentru a răspunde acestei necesități și pentru consolidarea proiectului european și a întăririi coeziunii între statele membre.

De asemenea, premierul Viorica Dăncilă a subliniat atenția pe care România o acordă libertății religioase și a menționat, în acest sens, conferința internațională, organizată la începutul lunii iunie de Guvernul român, consacrată analizării modalităților de sprijinire a dialogului ecumenic și cu organizațiile religioase, inclusă în programul Președinției române a Consiliului.

Nu în ultimul rând, a fost discutat subiectul migrației, fenomen care preocupă Sfântul Scaun și în fața căruia Uniunea Europeană și statele membre trebuie să găsească răspunsurile cele mai adecvate.

În cursul zilei, prim-ministrul Viorica Dăncilă va luat parte, de asemenea, la ceremonia de la Catedrala Mântuirii Neamului (Catedrala Națională), precum și la Sfânta Liturghie oficiată la Catedrala Catolică Sfântul Iosif.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.