Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt pentru ministrul de Externe: Cu cine s-a văzut Lazăr Comănescu

lazar comanescu

Ministrul afacerilor externe Lazăr Comănescu s-a întâlnit luni cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti, în cadrul unui dejun de lucru organizat de ambasada Slovaciei - ţara care deţine preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), întâlnirea a prilejuit un schimb de opinii asupra evoluţiilor recente şi temelor de actualitate ale agendei europene: viitorul UE, inclusiv în contextul Summit-ului recent de la Bratislava; Brexit (procesul de retragere a Regatului Unit din UE); migraţia şi securitatea internă; terorismul; situaţia regională şi evoluţiile din Vecinătatea Estică, cu accent pe Republica Moldova.

Ministrul a reliefat că, în procesul de reflecţie privind viitorul UE, România susţine consolidarea proiectului european, a coeziunii şi solidarităţii, în baza respectării valorilor şi principiilor fundamentale. El a pledat pentru menţinerea unităţii UE pe baza unei agende pozitive, a unei viziuni asumate în comun, axate pe proiecte concrete. Pentru se putea depăşi situaţia actuală, este necesar un efort crescut de re-credibilizare a acţiunii UE, prin rezultate concrete care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni, criza de încredere putându-se acutiza în lipsa unui răspuns rapid şi eficient, a subliniat Comănescu. El a reiterat susţinerea României pentru o abordare cuprinzătoare a fenomenului migraţiei la nivel UE, amintind, în acest sens, contribuţia substanţială a ţării noastre la eforturile comune în gestionarea migraţiei şi asigurarea securităţii interne şi la graniţele externe ale UE.

În acest context, ministrul de externe a reiterat obiectivul de aderare a României la spaţiul Schengen. A fost discutată şi situaţia din vecinătatea estică a UE, unde România insistă asupra menţinerii Parteneriatului Estic ca prioritate pe agenda europeană, în contextul implementării Politicii Europene de Vecinătate revizuite şi a noii Strategii Globale a UE. Bucureştiul acordă o atenţie sporită apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, tradusă prin sprijinul politic şi prin contribuţia consistentă în planul asistenţei bilaterale oferite statului vecin, a mai arătat Comănescu. Şeful diplomaţiei române a trecut în revistă şi principalele aspecte care au rezultat în urma participării la cea de-a 71-a Sesiune a Adunării Generale a ONU, se mai arată în comunicatul MAE, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.