Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt pentru primarul Capitalei: Cu cine s-a văzut Gabriela Firea

Gabriela Firea ambasador Austria

Întîlnire la nivel înalt între Gabriela Firea şi ambasadorul Austruei, Gerhard Reiweger.

"Îmi doresc ca bucureștenii să beneficieze de o administrație eficientă, corectă și transparentă, așa cum este cea a orașului Viena, l-a asigurat Primarul General, Gabriela Firea, pe Ambasadorul , cu prilejul întâlnirii avute la sediul municipalității.

„Consider Viena una dintre cele mai frumoase și elegante capitale europene, iar modul de administrare a orașului reprezintă un reper, cel mai bun model de organizare administrativă. Vreau să aplic în Capitală un model similar de administrare, care să contribuie la creșterea calității vieții locuitorilor și reducerea birocrației. De altfel, românii apreciază în mod deosebit Viena. Merg atât în calitate de turiști, dar și de pacienți, la unele dintre centrele medicale renumite din oraș“, a mai spus Gabriela Firea.

Aceasta a adăugat că va discuta direct despre modul de organizare și funcționare a primăriei, precum și a instituțiilor subordonate acesteia cu prilejul vizitei pe care o va efectua la Viena în această toamnă, ca urmare a invitației transmise de dr. Michael Häupl, edilul capitalei austriece.

„Am acceptat cu plăcere invitaţia primarului Häupl. Voi solicita sprijinul dr. Michael Häupl, pentru ca un număr de salariați ai Primăriei Capitalei să participe la traininguri la Viena. Ne dorim ca ei să afle din practică care sunt cele mai bune soluții pentru administrarea eficientă a unui oraș“, a mai spus Gabriela Firea.

La rândul său, Ambasadorul Gerhard Reiweger a apreciat că stabilirea unor relații directe de colaborare între cele două municipalități va aduce beneficii cetățenilor. De asemenea, el a apreciat ca excelentă ideea ca salariații primăriei să studieze modul în care funcționează primăria din Viena. Funcționarii publici din capitala Austriei au la dispoziție o școală de administrație unde accentul este pus pe experiența practică și unde funcționarii publici realizează stagii de perfecționare periodice, a precizat ambasadorul Gerhard Reiweger.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii l-a reprezentat turismul. Promovarea turistică reprezintă un domeniu foarte important pentru orice Capitală Europeană, a declarat ambasadorul Gerhard Reiweger.

„Orașul București are un potențial foarte mare. Turiștii austrieci îl consideră un oraș fermecător, plin de viață, deși deseori atunci când vin aici nu au așteptări foarte mari, iar apoi pleacă încântați“, a afirmat ambasadorul. El a subliniat că este nevoie de realizarea unor campanii de promovare pentru București care să îl facă cunoscut turiștilor austrieci și nu numai.

La rândul său, Gabriela Firea a precizat că promovarea turismului în București reprezintă un obiectiv prioritar, care trebuie susținut prin acțiuni concrete de refacere a infrastructurii.

„Ne concentrăm pe acele aspecte pe care ni le reproșează turiștii – infrastructura cu probleme, slaba punere în valoare a unor obiective turistice – clădiri, muzee, etc.“ În acest context, Primarul General a arătat că dorește deschiderea unui birou de reprezentare al orașului București la Viena a cărui principală sarcină ar fi promovarea Capitalei ca destinație turistică și de afaceri, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.