Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire la nivel înalt pentru vicepremierul lui Dacian Cioloş: Cu cine s-a văzut Vasile Dâncu

dancu-gandul

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, s-a întâlnit cu ambasadorul Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, iar discuţiile s-au axat, în special, pe priorităţile de reformă în domeniul administraţiei publice, precum şi pe proiecte care vizează dezvoltarea regională a României. Potrivit unui comunicat al MDRAP remis joi Agerpres, vicepremierul Dîncu a declarat că strategiile aprobate în domeniu - privind capacitatea administrativă, reforma funcţiei publice şi cea privind formarea profesională a angajaţilor din sistemul public - pun bazele unui nou statut al funcţionarului public, unei noi şcoli de administraţie publică şi unei noi structuri a sistemului de carieră publică, "bazat pe mai multe niveluri profesionale şi criterii de performanţă, cărora să le corespundă niveluri corespunzătoare de salarizare".

În opinia lui Dîncu, în acest fel, motivarea personalului este continuă şi nu se mai opreşte în momentul în care a fost atins cel mai înalt nivel de salarizare în funcţia respectivă. De asemenea, sursa citată precizează că în cadrul întrevederii Vasile Dîncu a subliniat şi faptul că MDRAP va supune în curând Guvernului spre aprobare Strategia de dezvoltare teritorială a României (SDTR) pentru orizontul de timp 2035, proiect care va fi transmis ulterior Parlamentului. "În strânsă legătură cu această strategie, viceprim-ministrul Vasile Dîncu a precizat că se lucrează împreună cu administraţia publică locală la pachete de dezvoltare integrată a celor mai expuse zone la riscul de sărăcie - fostele zone miniere din Valea Jiului şi Munţii Apuseni şi comunităţile marginalizate din nordul Moldovei. Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea de intensificare a colaborării dintre cele două ţări, în special prin facilitarea colaborării inter-regionale", se mai arată în comunicatul MDRAP.

Alte teme de discuţie au fost legate de Strategia naţională a locuirii şi noua lege a locuirii, propuse de actualul Guvern, Codul Administrativ, care unifică un set de 18 acte normative din domeniul administraţiei publice centrale şi locale, urmat de Codul de Procedură Administrativă, şi Codul Urbanismului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.