Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Întâlnire neobișnuită a Patriarhului Daniel: Tema fierbinte abordată în Reședința Patriarhală

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în audiență pe Mahmoud Alhabbash, Consilier pentru probleme religioase al Președintelui Statului Palestina.

În cadrul întrevederii, Mahmoud Alhabbash a mulțumit pentru primirea în audiență și a transmis din partea Președintelui Mahmoud Abbas calde urări de sănătate și împliniri în activitatea Preafericirii Sale în slujirea credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române. În acest context, Excelența Sa a amintit că se află în România cu prilejul inaugurării unei moschei în localitatea Ciocârlia, Județul Constanța.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat convingerea că Autoritățile Palestiniene vor sprijini, în continuare, așezămintele religioase creștine, făcând referire specială la Așezămintele Ortodoxe Românești din Țara Sfântă, inclusiv în ceea ce privește funcționarea Centrului de Studii și Pelerinaje Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Ierihon și efortul Patriarhiei Române de a restaura Așezământul Românesc de la Iordan.

Patriarhul României și-a exprimat speranța că, după ultimii doi ani marcați de efectele pandemiei și restricțiilor de călătorie, pelerinajele credincioșilor ortodocși români în Țara Sfântă se vor intensifica.

Preafericirea Sa a subliniat rolul pe care îl au pelerinajele în menținerea și promovarea unui climat de pace și bună înțelegere între creștini și celelalte comunități religioase de la Locurile Sfinte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.