Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intel investește în mașinile electrice Zeekr ale grupului chinez Geely

twitter.com
zeekr masina electrica

Marca de vehicule electrice Zeekr, a grupului chinez Geely, a atras 500 de milioane de dolari în prima sa finanţare externă, de la investirori precum Intel Capital, producătorul de baterii CATL şi compania de divertisment online Bilibili, transmite Reuters, citaat de news.ro

Condusă de directorul general Andy An, care este şi preşedintele Geely, Zeekr a declarat că investitorii vor deţine împreună o participaţie de 5,6% în companie, evaluând-o în jur de 9 miliarde de dolari.

Directorul financiar Yuan Jing a declarat reporterilor că Zeekr nu are în prezent un plan clar pentru oferta sa publică iniţială.

Compania realizează modelul Zeekr 001 în oraşul Ningbo din estul Chinei şi se aşteaptă să le livreze mai târziu în acest an. Acesta îşi propune să vândă 650.000 de vehicule pe an până în 2025. Â

Investitorii mai includ, de asemenea, Cathay Fortune Corporation, care investeşte în companii miniere, şi firma cu capital privat Boyu Capital, care a semnat în plus parteneriate de investiţii pe termen lung cu Zeekr, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

Zeekr, care vizează clienţi tineri şi la modă, este deţinută în comun de Geely Automobile şi de compania sa mamă Zhejiang Geely Holding Group.

Zhejiang Geely Holding Group, proprietarul Volvo Cars şi deţinătorul unei participaţii de 9,7% la Daimler şi Geely Automobile au lansat Zeekr în martie anul acesta, pentru a concura cu producători de vehicule electrice precum Tesla şi Nio.

Cele două companii investit anterior, împreună, 2 miliarde de yuani (308,4 milioane de dolari) în marca Zeekr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.