Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Inteligenţa artificială poate spune ce preferinţe politice au oamenii, după înfăţişare: Femeile frumoase sunt cel mai uşor de 'ghicit'

juve-patent.com
inteligenta artificiala

Inteligenţa artificială poate spune ce preferinţe politice au oamenii, după înfăţişare: Femeile frumoase sunt cel mai uşor de 'ghicit'

Un studiu realizat în Danemarca a scos la iveală faltul că inteligenţa artificială poate recunoaşte înclinaţiile politice ale persoanelor pe baza înfăţişării, aspect considerat periculos, odată ce tehnologia va fi dezvoltată.

Un grup de oameni de știință din Danemarca și Suedia a studiat posibilitatea de a utiliza „tehnicile de învățare profundă”, precum tehnologia de recunoaștere facială și analiza predictivă, pentru a ghici înclinațiile politice ale unui individ.

Obiectivul acestui studiu, care a fost realizat în luna martie, au precizat oamenii de știință, „a fost să demonstreze că există o amenințare semnificativă la adresa confidențialității din cauza acestei tehnologii avansate și a fotografiilor ușor disponibile”.

Oamenii de știință au apelat la o serie de date publice cu 3.233 de imagini ale unor persoane din Danemarca care au candidat la o funcție locală

În acest sens, oamenii de știință au apelat la o serie de date publice cu 3.233 de imagini ale unor persoane din Danemarca care au candidat la o funcție locală. Ulterior, au utilizat tehnici avansate pentru a le aprecia expresiile faciale și o bază de date privind trăsăturile faciale pentru a afla „scorul de frumusețe” al unui individ, potrivit Adevarul, anunță romaniatv.net.

Ulterior, cu ajutorul acestor date inteligența artificiala a ghicit înclinațiile politice în 61% din cazuri. De asemenea, conservatorii „păreau mai fericiți decât omologii lor de stânga”, conform AI, care s-a ghidat după zâmbetul lor.

Totodată, persoanele de sex feminin care aveau un colț al buzelor ridicat au fost asociate cu o politică mai liberală.

În aceeași ordine de idei, oamenii de știință au remarcat că AI a asociat nivelul de atractivitatea al unui candidat cu politica acestuia. Femeile apreciate ca fiind atractive după scorurile de frumusețe ar fi fost mai conservatoare, cu toate că nu a existat o legătură asemănătoare între nivelul de atractivitate al bărbaților și înclinațiile lor politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.