Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intensitatea activității seismice din județul Gorj rămâne ridicată

Inquam Photos / Octav Ganea
cutremur

Activitatea seismică din județul Gorj este în continuare intensă, se încadrează în parametrii estimați după un șoc principal și va continua timp de o lună - potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Cutremurul produs ieri în jurul prânzului, de magnitudine 4,3, a reprezentat cea mai puternică replică de până acum a seismului de 5,7 grade pe scara Richter, care a avut loc în 14 februarie, acesta având până în prezent peste 500 de replici, scrie Rador.

Toate noile echipamente instalate zilele precedente în zona epicentrală din județul Gorj sunt operaționale, înregistrând permanent mișcarea solului, iar datele sunt transmise în timp real pentru analiză și procesare către Centrul Național de Date de la Institutul pentru Fizica Pământului.

Cutremurul de ieri a provocat din nou întreruperea activității Prefecturii Gorj, iar conducerea Universității Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a decis că toate activitățile didactice de săptămâna viitoare se vor desfășura online. Școlile și grădinițele din Gorj au reprogramat activitățile din școală, astfel și "Săptămâna verde" urmând să se desfășoară tot online.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.