Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interceptări DNA în dosarul Azilele groazei: Dă de gongi! Au apărut și balauri

Inquam Photos / Octav Ganea
dna sigla catuse arest

Procurorii DNA au propriile interceptări şi supravegheri ambientale în dosarul „Azilelor Groazei”, notează Mediafax care face publice o parte din replicile amețitoare ale celor care gestionau azilele. Înregistrările arată cum fratele lui Ştefan Godei, Daniel Godei, descria problemele grave din Centrul Armonia înainte de evaluarea AJPIS dar şi discuţiile dintre inspectorii AJPIS sau alţi funcţionari ai statului şi patronul Centrului Armonia, Ştefan Godei, arestat deja în dosarul DIICOT.

Daniel Godei, fratele lui Ştefan Godei: „mă gândesc că să nu intre şi prin frigidere şi prin alea… vedeţi şi voi pe-acolo cum le aşezaţi (…) Şi uită-te, dă de gongi pe sus! (…) Să mă mai uit de balauri. (…) Au apărut babauri iară »

Şi alţi funcţionari ai statului îl ajutau pe Ştefan Godei, potrivit DNA

Procurorii DNA au cerut judecătorilor Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă pentru următoarele 30 de zile a celor doi inspectori AJPIS

DNA: „Problemele de la centrul „Armonia” nu sunt o excepţie ceea ce indică existenţa unei probleme la nivelul autorităţilor cu atribuţii de control, căci niciun abuz al furnizorilor de servicii sociale nu ar fi posibil fără o culpă a autorităţilor cu atribuţii de control”.

Interceptări DNA în dosarul „Azilelor Groazei”: „M-am uitat şi de gândaci…Are de-ăia leşinaţi”. Procurorii Secţiei a II-a a DNA susţin în referatul de arestare consultat de Mediafax că i-au pus sub învinuire pe cei doi inspectori AJPIS Ilfov Cornel Andrei Năstase şi Florina Rontescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, după ce s-au sesizat din oficiu în cauză încă din 3 februarie 2023.

Procurorii îi acuză pe cei doi inspectori AJPIS că nu şi-au îndeplinit sau au îndeplinit defectuos atribuţiile ce le reveneau în cadrul activităţii de evaluare în teren a serviciului social Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi „Armonia”, în cadrul procedurii de acreditare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.