Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interesul Iranului în criza majoră din Irak: 'Monitorizăm îndeaproape și cu îngrijorare evoluțiile'

twitter.com
orient kuweit irak iransiria iordania

Declarând că Iranul monitorizează îndeaproape și cu îngrijorare evoluțiile din Irak, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kan'ani, a subliniat că stabilitatea și securitatea Irakului sunt importante pentru regiune.

În cadrul conferinței sale de presă săptămânale de luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kan'ani, a vorbit despre ultimele evoluții ale politicii externe iraniene și a răspuns la o serie de întrebări adresate de jurnaliști.

Vorbind despre recentele evoluții din Irak și despre asaltul susținătorilor Mișcării Sadriste conduse de Muqtada al-Sadr asupra clădirii parlamentului sâmbătă, Kan'ani a declarat: "Irakul este țara noastră vecină mare și importantă. Monitorizăm îndeaproape și cu îngrijorare evoluțiile din Irak. Iranul subliniază faptul că stabilitatea și securitatea Irakului sunt importante pentru regiune", relatează Mehrnews.com.

"Considerăm că evoluțiile actuale, care par a fi cauzate de diferențele politice interne, fac parte din afacerile interne ale Irakului și credem că mișcările, partidele și organizațiile politice irakiene pot gestiona situația actuală într-un mod pașnic și cu respect reciproc, în cadrul constituției țării și al mecanismelor legale", a adăugat el.

Cu saltele împrăștiate, mâncare adusă cu camioanele și protestatari care se dau drept legislatori, sute de adepți ai unui influent cleric șiit au campat duminică în interiorul Parlamentului irakian, după ce au dărâmat zidurile de securitate din jurul clădirii și au luat cu asalt clădirea în ziua precedentă, transmite The Associated Press. De asemenea, armata a fost scoasă pe străzi pentru a înăbuși protestele.

Protestatarii - adepți ai clericului Muqtada al-Sadr - au promis că vor protesta pe termen nelimitat pentru a împiedica eforturile rivalilor lor din grupurile politice susținute de Iran de a forma următorul Guvern al țării.

Mai multe despre acest subiect aici:  VIDEO - 'Revoluție' în desfășurare în Irak: armata a ieșit pe stradă la Bagdad, în timp ce se duce o luptă pentru putere în țară

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.