Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERPOL a dat iama în infractorii din sud-estul Asiei - S-au anunţat 180 de arestări

static.euronews.com
Interpol

Interpol a anunţat miercuri rezultatele operaţiunii Maharlika III, desfăşurată în sud-estul Asiei în perioada 24 februarie - 20 martie: 180 de arestări, eliberarea a 130 de victime ale traficului de persoane şi confiscarea de arme şi explozibili în valoare de peste un milion de euro, transmite AFP, citată de Agerpres.

Unul din succesele operaţiunii este reţinerea unui presupus membru al grupării teroriste Abu Sayyaf. Ceilalţi arestaţi sunt suspectaţi de trafic ilegal şi alte infracţiuni, a comunicat organizaţia de poliţie internaţională cu sediul la Lyon.

În cadrul operaţiunii au fost desfăşuraţi poliţişti din Brunei, Filipine, Indonezia şi Malaezia, în puncte de trecere cunoscute ale teroriştilor din regiune, precizează Interpol.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

Autorităţile filipineze au salvat 82 de victime ale traficului de persoane - majoritatea, femei cu vârste între 20 şi 30 de ani. În Indonezia, au fost salvaţi 35 de adulţi şi 17 copii cu vârste între 10 şi 15 ani, aduşi de traficanţi din Malaezia.

''Pandemia de COVID-19 nu împiedică grupările teroriste sau pe cei implicaţi în infracţiuni organizate să îşi continue activităţile. De aceea, forţele de ordine trebuie să îşi continue şi îşi continuă operaţiunile'', a declarat Karel Pelan, reprezentant al unităţii antiteroriste a Interpol.

El a adăugat că operaţiunea Maharlika III confirmă importanţa securizării traseelor utilizate de terorişti şi infractori chiar şi în condiţii de criză sanitară mondială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.