Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Interpolul loveşte în lumea falsificatorilor de bilete de avion

interpol

Peste 150 de persoane suspectate că au cumpărat bilete de avion cu cărţi de credit furate sau falsificate au fost arestate în cursul unei operaţiuni desfăşurate pe întreg globul, a anunţat marţi Interpolul, potrivit AFP. O vastă operaţiune de poliţie implicând 64 de ţări, 84 de companii aeriene şi opt agenţii online de turism a fost derulată între 6 şi 8 iunie în 230 de aeroporturi din lumea întreagă, a precizat într-un comunicat agenţia de cooperare poliţienească internaţională, cu sediul la Lyon (Franţa).

În total, au fost descoperite 312 tranzacţii suspecte şi 153 de persoane au fost împiedicate să se urce în avion, interogate de poliţie şi arestate. Numeroase anchete sunt în curs de desfăşurare. Au fost descoperite, totodată, noi moduri de operare a crimei organizate pentru a ajunge în zonele de tranzit din aeroporturi sau a facilita traficul de droguri ori imigraţia ilegală. De asemenea, au colaborat agenţia europeană de pază a frontierelor Frontex, Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA), reprezentanţi ai companiilor aeriene şi emitenţi de cărţi de credit.

"Acest gen de fraudă prezintă un risc important în materie de securitate pentru că permite infractorilor şi teroriştilor să călătorească anonim", a subliniat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, citat în comunicat. Agenţia "va continua să sprijine acest tip de operaţiune care demonstrează, de asemenea, interesul colaborării dintre sectorul public şi privat", a adăugat el, conform Agerpres.

Referitor la biletele de avion, se estimează că frauda pe internet aduce companiilor aeriene pierderi anuale de un miliard de dolari. Viitorii pasageri "trebuie să fie atenţi atunci când îşi cumpără biletele şi să se ferească de ofertele prea frumoase pentru a fi adevărate", a avertizat Interpolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.