Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenție în forță ale trupelor speciale ruse: Au lichidat tot

SPETSNAZ

Şapte rebeli acuzaţi că au comis acte de terorism au fost ucişi joi de forţele speciale ruse în timpul unei operaţiuni în Daghestan, instabilă republică autonomă din Caucazul rus, operaţiune în timpul căreia a fost ucis şi un membru al Serviciilor Federale de Securitate ruse (FSB), informează AFP.

'În timpul unei serii de operaţiuni militare desfăşurate de forţele speciale ale FSB, şapte membri activi ai bandei supranumite 'Mahacikala' (capitala Daghestanului) au fost ucişi', a anunţat Comitetul Naţional Antiterorist (NAK) pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Citește și: Carla Bruni, soția lui Nicolas Sarkozy, a postat o poză cu ea goală / FOTO

Acest grup de combatanţi a comis 'mai multe asasinate de civili şi de reprezentanţi ai legii, precum şi alte crime legate de activităţi teroriste', potrivit NAK. Un membru al FSB a fost ucis în timpul operaţiunii şi alţi trei au fost răniţi', a precizat Comitetul.

Incidentele armate şi atacurile ce vizează autorităţile şi forţele de ordine sunt extrem de frecvente în special în Daghestan, mică republică ce se învecinează cu Cecenia.

Citește și: O elevă de 11 ani a fost violată și șantajată de mai mulți tineri în Suceava

După primul război din Cecenia (1994-1996), rebeliunea s-a islamizat treptat şi a depăşit frontierele republicii, pentru a se transforma, la mijlocul anilor 2000, într-o mişcare islamistă armată activă pe întreg teritoriul Caucazului de Nord.

La sfârşitul lui 2015, rebeliunea armată islamistă din Caucazul rus a depus un jurământ de credinţă faţă de organizaţia Stat Islamic (SI), într-un material video postat pe net, scrie agerpres.ro.

Citește și: Chinezii au început vânătoarea: Au construit cea mai mare ‘armă’ / VIDEO

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.