Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenții de urgență ale ISU la Arad - Aproape 200 de gospodării inundate

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
inundatii 2018

Aproximativ 200 de gospodării şi 20 de case din satul arădean Lalaşinţ au fost inundate după furtuna de marţi, pompierii militari continuând, joi, acţiunile în sprijinul localnicilor, care au rămas fără aă potabilă, conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad.

Pompierii Gărzii de intervenţie nr. 1 Bârzava au rămas în tot cursul nopţii de miercuri spre joi în satul Lalaşinţ, comuna Bârzava, acţionând cu 2 echipaje cu module de pompare de mare capacitate şi 2 echipaje cu 2 motopompe transportabile pentru curăţirea fântânilor, a menţionat sursa citată, scrie Agerpres.

După o primă evaluare, în satul Lalaşinţ, în urma ploii torenţiale de marţi seară, un număr de 20 de case au avut apă în interior şi 200 de gospodării au fost inundate. De asemenea, toate fântânile din sat au fost inundate, sătenii fiind lipsiţi de apă potabilă.

"Practic, 80% din sat s-a aflat sub ape, lama de apă depăşind, pe alocuri, chiar şi un metru. Majoritatea localnicilor în vârstă afirmau că nu au mai văzut asemenea inundaţii de câteva zeci de ani", a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Arad, maior George Pleşca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.