Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţie dificilă în Munţii Făgăraş: O fetiţă de 5 ani a căzut 150 de metri de pe o cărare

www.realitatea.net
ambulanță accident

O fetiţă de cinci ani care s-a accidentat, duminică, pe traseul Vânătarea lui Buteanu, în apropiere de Şaua Caprei, în Munţii Făgăraş, va fi transportată la spital la Sibiu, după ce a suferit un traumatism cranian şi răni la faţă. Copila a alunecat de pe cărare şi a căzut aproximativ 150 de metri spre Lacul Capra, fiind conştientă, transmite news.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş au anunţat că o fată de cinci ani a căzut, pe traseul montan Vânătarea lui Buteanu, fiind conştientă.

Acolo au intervenit salvamontişti din Argeş şi Sibiu, dar şi un echipaj SMURD, care a preluat-o pe fetiţă pentru a o duce la o ambulanţă cu care să fie dusă la cel mai apropiat spital din judeţul Sibiu.

La rândul lor, reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Sibiu au trimis o ambulanţă spre Bâlea, pentru a prelua fetiţa de la echipajul din Argeş.

Potrivit acestora, accidentul a avut loc în apropiere de Şaua Caprei, unde fetiţa de cinci ani, din judeţul Braşov, a alunecat de pe cărare şi a căzut de pe creastă, aproximativ 150-200 de metri spre lacul Capra, pe grohotiş şi teren accidentat.

Copila a fost scoasă din zonă de tatăl ei, care a dus-o la punctul de prim ajutor Salvamont, de acolo fiind cerute ajutoare.

Potrivit SAJ, fetiţa are un traumatism cranian cu marcă temporală, excoriaţii faciale, fiind conştientă şi fără afectare neurologică deocamdată.

După evaluarea primară, monitorizare şi administrarea de tratament, fetita va fi transportată la Centru de Primiri Urgenţe Sibiu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.