Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţie pentru deblocarea unei nave sub pavilion Saint Vincent care a eşuat pe Dunăre

www.ordineazilei.ro
pod dunăre calafat-vidin

Un remorcher aparţinând Şantierului Naval din Galaţi efectuează, joi, manevre pentru deblocarea unei nave sub pavilion Saint Vincent care a eşuat pe Dunăre, în dreptul municipiului Galaţi, din motive rămase încă necunoscute, fără ca navigaţia să fie afectată. Directorul Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi, Dorian Dumitru, a declarat, joi, că, în timpul efectuării unei manevre de rondou, nava „Sithonia”, sub pavilion Saint Vincent, încărcată cu 5.930 tone porumb, a eşuat, pe Dunăre, în dreptul municipiului Galaţi.

"Nava are o lungime de 108 metri, o lăţime de 17 metri şi un pescaj de şapte metri. Nava a atins cu pupa fundul albiei, nu malul. A încercat să rezolve problema cu maşina proprie, aşa a hotârât comandamentul navei, care e suveran, dar nu a reusit. Am incercat cu remorcherul Administraţiei să scoatem nava, nu am reuşit şi s-a apelat la remorcherul Buşteni, de 2.400 cai putere, ce aparţine Şantierului Naval, pentru finalizarea manevrelor de deblocare ca să îşi poată continua voiajul", a spus Dorian Dumitru.

El a preciat că, deocamdată, nu se cunosc cauzele care au condus la eşuarea navei, fiind asigurate pe şenal adâncimile necesare. Totodată, navigaţia pe Dunăre nu este afectată în urma eşuării navei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.