Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pompierii ISU, intervenţie SPECTACULOASĂ cu elicopterul în Munţii Rodnei

Dmitriy Vinogradov / Sputnik
elicopter rus

Un elicopter participă, marţi, la operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie din Munţii Rodnei, în apropierea oraşului maramureşean Borşa.  Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), incendiul izbucnit în zona Colbu - Gura Băii a fost observat duminică, atunci când au fost declanşate operaţiunile de stingere, care au continuat în cursul zilei de luni, anunţă Agerpres.

"Aproape 100 de pompieri cu 10 autospeciale, sprijiniţi de 45 de silvicultori şi 15 voluntari au intervenit pentru lichidarea flăcărilor manifestate în zone cu teren accidentat. Din cauza accesului îngreunat, IGSU a solicitat în sprijin un elicopter de la IGAv, dotat cu dispozitiv special de stingere de tip 'bambi-bucket' pentru efectuarea misiunilor de recunoaştere, transport şi deversare de apă asupra focarelor identificate", se arată în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, forţele de intervenţie au fost ulterior retrase din cauza vântului puternic, în supravegherea zonei rămânând reprezentanţi ai ocoalelor silvice. 

"În această dimineaţă, elicopterul a desfăşurat un survol de recunoaştere a zonei, iar în funcţie de focarele identificate sunt stabilite raioanele de stingere", precizează IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.