Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţii dure în plenul CSM - Două judecătoare au intrat în direct: 'Nu aveţi nicio scuză'

csm

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are, pe ordinea de zi de marți, pentru a şaptea oară validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). În şedinţa plenului CSM au intervenit, telefonic două judecătoare, preşedinţi de asociaţii ale magistraţilor, pentru a susţine tranşarea problemei prin vot, după luni de zile de boicot.

"Obligația de numire a procurorilor SIIJ rezultă din lege. Nu mai există niciun motiv, din perspectiva noastră, pentru care aceste probleme să nu fie discutate, să nu fie clarificate și plenul să nu își exercite această obligație. Suntem în respectarea unei obligații legale. În afara situației în care veți găsi situații de ilegalitate, nu există motive care să ducă la alte tergiversări. Dacă noi, în instanțe, am fi tergiversat discuția de șase ori, ne-am fi aflat acum în față Inspecției Judiciare", a declarat judecătoarea Andreea Ciucă, preşedintele Curţii de Apel Târgu Mureş şi preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România.

"Dumneavoastră nu aveți voie să dați exemplu că puteți să încălcați legea. Ce să înțeleagă cetățenii dacă dvs. nu vă conformaţi de patru luni unor dispoziții legale în vigoare? Nu aveți nicio scuză! Secția este înființată în baza legii. Pe parcurs se pot face ajustări, deocamdată este cazul să se intri în funcțiune", a declarat şi judecătoarea Florica Roman, de la Curtea de Apel Oradea, preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.