Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intervenţii la aproape 5.000 de evenimente sâmbătă - accidente, descarcerări, infracţiuni, incendii

Mediafax
descarcerare accident

Structurile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au intervenit, sâmbătă, la 4.708 evenimente, 3.036 fiind circumscrise ordinii publice, iar 1.672 fiind situaţii de urgenţă, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat de presă al MAI, poliţiştii rutieri au fost prezenţi pe principalele artere de drum pentru prevenirea accidentelor şi au reţinut 883 de permise, dintre care 125 pentru consum de alcool şi 15 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise. Totodată, au retras 397 de certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 834 de posibile infracţiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 184 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 183 fapte penale. Tot sâmbătă, au fost dispuse măsuri preventive pentru 29 de persoane şi au fost depistate 17 persoane urmărite naţional sau internaţional.

"În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.369 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,8 milioane de lei", se arată în comunicatul MAI.

Pompierii au efectuat 52 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 11 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 250 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 418.300 lei.

Totodată, pompierii au desfăşurat 1.342 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 168 pentru stingerea de incendii şi 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 7 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 10 persoane.

"În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în ţară 29.875 de mijloace de transport şi 102.484 de persoane, dintre care 9.128 de cetăţeni ucraineni. Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.461 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională. Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 155.188 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 12 fiind acordate în ultimele 24 de ore", a transmis MAI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.