Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Liviu Dragnea, după ce judecătorii au detonat bomba în Dosarul 'Belina': Cine plătește pentru asta? Iohannis, PNL, DNA-ul? Sunt niște trădători!

Inquam Photos/ Octav Ganea
Liviu Dragnea 14 09 2018

Sevil Shhaideh, fost ministru al Dezvoltării, a fost achitată, marți, definitiv, de ICCJ, în dosarul „Belina'', în care era acuzată de abuz în serviciu. A fost achitat şi preşedintele Consiliului Județean Teleorman, Adrian Ionuţ Gâdea, precum și Ionela Stoian, la data faptelor director în MDRAP.

La vremea când a pornit acest dosar, Liviu Dragnea era președinte al PSD și era acuzat că insula Belina a fost luată de firma Tel Drum pentru a-i servi drept oază de relaxare.

În urma deciziei judecătorilor, Liviu Dragnea a oferit un interviu pentru STIRIPESURSE.RO, în care a declarat că decizia judecătorilor demontează o mare legendă și se întreabă cine va răspunde pentru carierele și viețile distruse ale oamenilor care au fost acuzați de către procurorii DNA și achitați pe linie de către judecătorii ICCJ.

R. Sevil Shaidehh și ceilalți oameni implicați în Dosarul ”Belina” au fost achitați de către judecători. Cum vedeți acest verdict, în lumina a ceea ce a fost atunci când a debutat acest dosar? Un ministru a fost luat din Guvern și dus la DNA, iar câțiva ani mai târziu este achitat.

Liviu Dragnea: În primul rând sunt foarte bucuros că toți și Sevil, și Adrian Gâdea și toți au scăpat de calvarul ăsta de 6-7 ani. Au fost ani în care DNA-ul și-a bătut joc de viețile lor, e carierele lor, de familiile lor și de toți românii.

Asta este poliția politică a lui Iohannis. Niciodată nu i-a interesat de viețile oamenilor, eu eram ținta lor și n-au ținut cont de nimic pentru a mă demoniza în orice fel posibil.

Odată cu această decizie se închide o legendă, care a fost o mare, mare minciună băgată pe gât poporului român.

Cine răspunde pentru asta? Răspunde cineva pentru toată situația asta, pentru carierele distruse. Sevil a fost unul dintre oamenii buni pe care i-a a avut România. A fost un ministru foarte bun, un om muncitor, un specialist și o fată tare isteață.

Cine plătește? Iohannis, Kovesi, PNL-ul, cine plătește pentru toate astea?

Din păcate, starea de atunci este prezentă și acum în România. La o scară mai mică este prezentă și cazurile de poliție politică sunt la ordinea zilei.

R. Acest verdict al ICCJ vine în ziua în care se organizează interviurile pentru funcția de procuror-șef al DNA. Dosarul este un mare eșec la DNA.

Liviu Dragnea: Eu nu mai am încredere în DNA, am văzut prea mult rău, prea multă patimă. Nu mai am încredere efectiv.!Toate numirile au fost și vor fi politice la DNA, pentru că trebuie să execute ordine.

Am rămas surprins că au fost judecători care n-au ținut cont de nicio presiune și au judecat faptele. Le-am spus asta și unor prieteni, care îmi spuneau că nu mai au niciun fel de încredere în justiția românească și de aceea vor să plece din țară.

Sunt oameni care se simt hăituiți, sunt oameni de afaceri mai mici sau mai mari, vor să trăiască într-o țară în care să nu le fie înregistrate convorbirile.

Din ce în ce mai mulți oameni care pleacă spun că o fac pentru că nu vor să trăiască cu temere. Nu vor să stea într-o țară în care o instituție îți intră pe ușă ca să-ți închidă firma ca să facă loc unei multinaționale.

Un stat democratic, fără o justiție puternică nu poate exista. Un stat cu justiție controlată politic și cu implicarea serviciilor secrete, care sunt conduse de un maimuțoi ca Iohannis, o țară de felul acesta nu poate funcționa.

R. Că tot vorbim de insule și de ape. Delta Dunării este la un pas de a fi distrusă de către Ucraina prin lucrările la canalul Bâstroe. Cum vi s-a părut reacția autorităților române?

Liviu Dragnea: Sunt niște trădători! Nu vreau să mai folosesc cuvinte alese: ei sunt trădători! Nu conduc această țară, sforile lor sunt trase de afară. Creează toate premisele pentru ca această țară să fie furată și mai fură și ei ce mai rămâne.

Problema Bâstroe este de o importanță strategică uriașă, nu doar pentru turism ci pentru toată România. Probabil că pe ei dacă-i sună Zelenski îl vor pupa în fund, atât de servili sunt. Mai au puțin să-i dea medalie lui Zelenski pentru ceea ce le face românilor care trăiesc în Ucraina. Efectiv sunt niște trădători de țară! Ei nu pot să vorbească decât la comandă. Dacă li se comandă de afară vorbesc, dar niciodată nu vor lua poziție în favoarea României pentru că sforile lor sunt afară.

Poate românii se trezesc sau, mă rog, un număr suficient de români se trezesc cât să salveze țara. Dacă nu se vor trezi, atunci vor avea ceea ce au avut după ce m-au luat pe mine. Mă înjurau că sunt salariile mari și taxele mici, iar apoi au văzut ceea ce au votat și ceea ce au acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.