Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu ambasadorul Turciei, la aproape doi ani de la tentativa de lovitură de stat: Reproşuri pentru SUA (VIDEO)

stiripesurse.ro
Osman Koray Ertaş turcia ambasador

Emisiunea "Ambasador România", realizată de Alexandru Cumpănaşu, s-a mutat de la Antena 3 la STIRIPESURSE.RO. Prima ediţie a fost difuzată săptămâna trecută, invitat fiind ambasadorul Turicei în România, Osman Koray Ertaş. Diplomatul a vorbit în cadrul interviului şi despre problemele în relaţia cu SUA, generate în special de refuzul americanilor de a-l extrăda pe clericul Fethullah Gulen, considerat responsabil de tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Vezi şi: INTERVIU cu ambasadorul Turciei în România: SUA finanţează o organizaţie teroristă (VIDEO)

Vezi şi: Ambasadorul Turciei, dezvăluiri explozive într-un interviu pentru STIRIPESURSE.RO: Cum au ajuns turcii să cumpere rachete de la ruşi

A.C.: Care este relația actuală cu SUA?

AMB: Avem o relație bună cu SUA. Secretarul de Stat Tillerson va vizita Turcia în zilele următoare. Dar avem și neînțelegeri...

A.C.: Care ar fi acestea?

AMB: Sprijinul SUA pentru PYD și faptul că Gullen (creierul încercării de lovitură de stat - n.r.) este încă pe teritoriul SUA.

A.C.: Dar îmi aduc aminte că la momentul loviturii de stat, SUA au cerut dovezi ale implicării lui Gullen. Le-ați furnizat dovezi?

AMB: Da. Am trimis cutii întregi cu probe. De la Ministerul nostru al Justiției la cel american. Este așadar o solicitare oficială de extrădare. Dar ca să fiu sincer, prea puțîn a fost făcut în acest sens de partea americană. Să vă dau un exemplu de probă din multe altele: În ziua loviturii de stat, la baza militară care a reprezentat "cartierul general" pentru complotişti au fost prinși doi civili, alături de militari, care îl vizitaseră pe Gullen cu două zile înainte de evenimente, la casă sa din SUA, din Pennsylvania. Există înregistrări de pe Aeroportul din Istanbul când au plecat și de faptul că l-au vizitat pe Gullen cu două zile înainte știm chiar de la autorităţile SUA, care ne-au transmis în scris motivul vizitei celor doi civili, inclusiv vizitarea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.