Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU cu Mihai Mugur Toader: Faptul că sora mea e lider PSD nu a contat în nominalizarea mea

facebook.com
Mihai Mugur Toader

STIRIPESURSE.RO vă prezintă un interviu cu Mihai Mugur Toader, candidatul PSD la Primăaria Sectorului 2. Domnia sa este acum primar interimar al Sectorului 2 după ce judecătorii au decis la propunerea DNA cercetarea lui Neculai Onțanu în stare de arest preventiv. El ne vorbește despre 'moștenirea Onțanu', despre proiectele de viitor, dar și despre atacurile ”nedemne” ale contracandidaților săi.

Vezi și: Franța a decretat STARE DE URGENȚĂ: Mii de oameni au fost EVACUAȚI / IMAGINI APOCALIPTICE

1.Când, cum şi cine v-a influenţat să candidaţi la Primărie?

Am fost desemnat drept candidat în data de 31 martie, prin decizia Biroului Naţional al PSD şi cu acceptul conducerii UNPR.  Nu se poate vorbi de o influenţare a mea  în decizia de a candida. Candidez la funcţia de Primar al sectorului 2 pentru că de 12 ani sunt implicat activ în administraţie în calitate de consilier local, iar din 2012 deţin funcţia de Viceprimar. Am proiecte în derulare pe care doresc  să le finalizez şi am  viziunea de dezvoltare a sectorului.

2.Ce veţi face în prima zi că primar?

Dacă vorbim strict de prima (primele) zile de activitate în calitate de primar, aceasta va fi dedicată întâlnirii cu toţi conducătorii de Direcţii şi Instituţii subordonate, pentru stabilirea în detaliu a priorităţilor şi a modului de lucru, astfel  încât să formăm o echipa competitivă.

3.Ce calităţi va recomandă pentru a conduce comunitatea sectorului în care candidaţi?

Pragmatismul unui inginer, experienţa managerială, gândirea organizatorică, precum şi experienţa acumulată în ani de zile în administraţia publică a sectorului 2 - consider că se îmbină ideal pentru a putea conduce Administraţia locală a Sectorului 2.

Cunosc  problemele existente în sector şi am viziunea îmbunătăţirii confortului şi calităţii vieţii locuitorilor sectorului 2.

4.Soluţia dumneavoastră pentru locurile de parcare.

Sectorul 2 are cea mai mare densitate de locuitori pe kmp (11500 locuitori/kmp). Din acest motiv problema locurilor de parcare este stringentă.

În primul rând trebuie gândită o sistematizare a locurilor de parcare de reşedinţa; apoi  identificarea de situri noi şi amplasarea de "parcări inteligente" - la solicitarea şi cu acordul asociaţiilor de proprietari;  în paralel cu amplasarea de parcări supraetajate la intrarea în zonele de trafic intens.

Deşi costurile pentru executarea de parcări subterane sunt mai mari, trebuie implementată şi soluţia parcărilor subterane, ca  în marile oraşe europene. Chiar am demarat  un asemenea proiect, astfel  în urmă cu puţin timp am emis certificatul de urbanism pentru o parcare subterană cu 138 de locuri în zona Iancului, ce va avea la suprafaţă un teren de sport.

5.Ridicarea maşinilor mai este o soluţie?

După cum ştiţi, în acest moment ridicarea maşinilor parcate neregulamentar nu are suport legal şi este aşteptată decizia Guvernului pentru a reglementa acest aspect important în traficul bucureştean.

Pe de altă parte, la nivelul Administraţiei locale se desfăşoară activitatea de ridicare a maşinilor abandonate pe domeniul public, conform procedurilor legale.

6.Numiţi cele mai urgente 3 probleme din sectorul unde candidaţi

Cele mai grave probleme şi care sunt generale la nivelul Bucureştiului  (nu numai în sectorul 2) sunt: traficul infernal şi lipsa locurilor de parcare; salubritatea şi curăţenia urbană; lipsa de locuinţe pentru tineri, persoane evacuate din casele revendicate, precum şi locuinţele sociale.

Acestea nu pot fi rezolvate demagogic, trebuie gândite soluţii pe termen scurt, mediu şi lung, prin programe multianuale.

7.Care e modelul dumneavoastră de primar şi de ce? (nu doar din România)

Modelul meu de primar este primarul care se ghidează după câteva principii de baza ale unei bune administraţii: respectarea legii, performanţă, seriozitate şi responsabilitate faţă de cetăţean, comunitate şi mediu.

8.Va este frică de DNA?

DNA este o instituţie a statului de drept şi nu am niciun motiv să-mi fie frică.

9.Care a fost cea mai grea problema cu care v-aţi confruntat în campanie.

Lipsa timpului. Simultan cu preluarea atribuţiilor de conducere a Administraţiei locale a sectorului 2, fiind nominalizat şi candidat la funcţia de Primar - sunt nevoit să îmi împart activitatea zilnică între conducerea Administraţiei locale şi activităţi specifice campaniei electorale.

10.Aveţi o suma de bani. Ce alegeţi să faceţi mai repede: astuparea gropilor din asfalt, locuri de joacă pentru copii sau ajutor social pentru familiile nevoiaşe?

Având în vedere problemele enunţate, un bun gospodar ar distribui judicios suma de  bani pentru fiecare capitol în parte.

11.Se mai simte influenţă lui Neculai Onţanu în Sectorul 2?

După 16 ani în care Dl. Onţanu a condus Administraţia locală a sectorului 2 nu cred că poate fi cineva ipocrit să nu recunoască ceea ce s-a realizat în sector în această perioadă.

Desigur că mai sunt multe lucruri importante de făcut pentru bunăstarea cetăţenilor din sectorul 2, sunt proiecte care se regăsesc în Programul meu strategic 2016-2020, proiecte realiste şi realizabile.

12.Cum veţi rezolva problema traficului în zona Obor-Ştefan cel Mare?

Zona Obor - Ştefan cel Mare este un nod important al traficului din Bucureşti. Deşi  intersecţia Obor are dezvoltată infrastructura necesară: pasaje subterane ( rutier şi pietonale), existenţa tuturor mijloacelor de transport în comun( RATB/metrou) - aglomerările de trafic se formează pe bulevardele de intersecţie.

Sistemul de sensuri unice pe străzile laterale ale acestor bulevarde şi o monitorizare a traficului prin semaforizare inteligenţă  - ar putea fi o soluţie.

13.Cât a contat că sunteţi fratele liderului PSD Rodica Nassar?

Dacă vă referiţi la nominalizarea mea de candidat la funcţia de Primar al sectorului 2, sunt convins că a fost luată în considerare  activitatea şi experienţă mea în Administraţia publică. În altă ordine de idei, sora mea este de admirat pentru că şi-a clădit o carieră politică bazată pe muncă şi seriozitate.

14.Aţi fost viceprimarul lui Neculai Onţanu mult timp. Garantaţi că nu veţi ajunge primar şi a II-a zi aţi putea fi săltat de DNA lăsând sectorul fără primar?

După cum v-am răspuns la o întrebare anterioară, nu am motive să mă tem de DNA.

15.Cât de tare v-a afectat scandalul declanşat pe marginea ”pachetelor”?

Acest scandal a fost declanşat cu scop de campanie bine definit, cu o mare mediatizare . Am fost afectat numai în măsură în care nu credeam că există oameni care se pot preta la orice pentru a-şi atinge scopul, inclusiv la montaje video prost executate prin care au generat acest scandal. Demagogia, minciună şi înşelătoria contracandidatului meu nu-l califică pentru a obţine o funcţie publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.