DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

INTERVIU Răzvan Sava: ”Cel mai prost rezultat pentru cetățenii din sectorul 4: să rămână primar Băluță”

razvan sava

Primarul interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a acordat un interviu Politicscan în care vorbește despre candidatura sa la Primăria Sectorului 4, despre relația cu fostul primar de sector, Cristian Popescu Piedone, și sprijinul pe care acesta i-l acordă, dar și despre principalul său contracandidat de la PSD, Daniel Băluță.

 

Domnule Sava, cum  a început această campanie pentru dumneavoastră?

E oarecum dificil pentru că sunt și Primar General interimar al Capitalei și trebuie să mă împart între problemele de la primărie și campania de la sectorul 4.

De ce nu v-ați luat concediu?

Concediile încep din iulie. Eu nu m-am plâns. Pot să duc, fără probleme. V-am spus doar că pentru mine e mai dificil poate decât pentru alți candidați de la sectoare.

Apăreți deja în poze cu ”inamicul public nr.1”, primarul Piedone. Înțeleg că acesta vă recomandă direct alegătorilor din sectorul 4 pentru funcția de primar. Vă simțiți confortabil cu asta?

Mă simt confortabil când orice om mă votează și mă recomandă altora să mă voteze. Asta înseamnă că oamenii au încredere în tine.

Stați puțin, aici vorbim de o persoană publică foarte controversată, fost primar de sector...

Controversată pentru cine și pentru ce? Eu merg prin sector și cetățenii din 4 nu au decât cuvinte de laudă pentru fostul primar. Pentru că, să nu fim ipocriți, omul ăsta a făcut ceva pentru ei și pentru sector. Și se vede. Eu nu pot fi politicianist să spun că albul e negru doar pentru că e campanie electorală. Aș jigni inteligența celor cărora le cer votul.

Pare că uitați ce s-a întâmplat la Colectiv anul trecut...

Nu, n-am uitat nimic și cred că n-avem dreptul să uităm. Dar, din câte știu, există un dosar la Parchet și fostul primar este în procedurile judiciare. Nu are nicio condamnare, nu mai e nici măcar în arest.

Bine, dar e suspect...

Da, e suspect, el și alții, în speța respectivă. Dar eu nu mă susbstitui judecătorilor și procurorilor. Justiția nu se face în stradă într-un stat de drept.

Totuși, chiar până la o sentință definitivă, e moral să candideze domnul Piedone?

Din câte știu nu candidează la funcția de primar.

A încercat asta. Credeți că a fost moral?

A încercat și n-a reușit. Nu e imoral să încerci.

Nu la asta mă refer. Totuși, fostul primar Piedone este pe lista de consilieri ai PPUSL.

Da, știu asta. Justiția i-a admis această candidatură, deci respectăm deciziile justiției sau nu?

Legal are dreptul, dar credeți că e moral?

Domnul Piedone este nevinovat până la o decizie definitivă. Ca mine și ca dumneavoastră. Pe cine ajută să-l punem la zid? În niciun caz nu ajută actul de justiție.

Deci vă simțiți confortabil cu sprijinul declarat al domnului Piedone?

Nu doar că mă simt confortabil, dar cred că este onorabil ca fostul primar, căruia nimeni nu-i poate contesta meritele în administrarea sectorului patru, care este apreciat de cetățeni pentru ce a făcut pentru ei să te recomande pentru funcția de primar.

Credeți, totuși, că PNL are o problemă cu asta?

În ce sens să aibă?

Nu știu, poate că sunteți susținut de un om din alt partid, respectiv din PPUSL.

Nu văd nimic rău în asta. Eu sunt candidatul PNL la sectorul patru și, dacă un alt partid sau un om dintr-un alt partid decide să-mi ofere susținere, niciodată nu voi refuza asta. Nu e nici pragmatic și nici politicos. Eu cred că pot face ceva pentru bucureșteni din funcția de primar al sectorului patru. Dar, ca să ajung primar, am nevoie de voturi. Oricine mă votează sau mă recomandă e bine venit. Și îi mulțumesc pentru încredere.

Mă gândeam totuși că se va crea o confuzie...

Ce confuzie? PPUSL nu are un candidat la funcția de primar al sectorului patru. Domnul Piedone a decis să mă susțină pe mine pentru funcția de primar. Sunt convins însă că va susține propriul său partid, cu lista lui de consilieri, și nu PNL. PNL mă susține pe mine.

Domnul Băluță de la PSD e într-un război cu fostul primar Piedone. Și acuză o înțelegere între dumneavoastră și acesta. Aveți o înțelegere cu domnul Piedone?

Eu încerc în această campanie să cad la o înțelegere cu o majoritate a locuitorilor din sectorul patru. Și sper să reușesc. Sper să-i conving că sunt mai onest și mai pus pe treabă decât interimarul Băluță de la patru, care, de câteva luni, a pus primăria pe butuci. Asta-i înțelegerea pe care vreau să o fac.

Bun, dar aici pare că vă sprijină și primarul Piedone...

Îi mulțumesc pentru asta.

Ce primește la schimb? Sau ce va primi dacă veți ajunge primar cu sprijinul lui?

N-a cerut nimic dl. Piedone. Dar sunt convins că va face parte din Consiliul Local și sper să facem echipă după 5 iunie și să continuăm lucrurile bune pe care le-a făcut în sector, să începem și altele pe care n-a apucat să le facă.

Adică veți face majoritate cu consilierii PPUSL?

Majoritățile se fac după alegeri, după ce vedem scorurile partidelor. Ce vă spun însă este că și eu și domnul Piedone am căzut de acord, după cele 6 luni de interimat al domnului Băluță de la PSD, că ar fi un pericol pentru cetățenii din sector ca Băluță să ajungă primar și PSD să aibă majoritatea în Consiliu. E datoria noastră să oprim degringolada de la primărie. Deocamdată, atât. Restul, văzând și făcând.

Care ar fi cel mai prost rezultat pentru dumneavoastră?

Nu e important. Cel mai prost rezultat pentru sectorul 4 ar fi să rămână Băluță primar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.