Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

INTERVIU - Varianta 'Alina Gorghiu - premier', discutată în PNL: 'O considerăm foarte potrivită'

gorghiu predoiu

Izbucnirea scandalul finanţării ilegale a campaniei electorale a PNL Buzău din 2008, în care este implicat George Scutaru, i-a făcut pe liberali să ia în calcul posibilitatea ca şi Cătălin Predoiu să fie prins în vârtejul DNA. Deşi premierul desemnat de PNL dă asigurări că nu va avea probleme, liberalii iau în calcul variante de rezervă pentru un viitor prim-ministru.

Una dintre variante a fost vehiculată de Cristian Bodea, chestor al Senatului. Acesta susţine că Alina Gorghiu este potrivită pentru funcţia de prim-ministru. Foştii democrat-liberali nu sunt încântaţi de această idee, însă senatorul bihorean îţi prezintă argumentele într-un interviu pentru stiripesurse.ro.

Vezi şi: Surse: Klaus Iohannis nu-l mai vrea premier pe Cătălin Predoiu. Variantă BOMBĂ la schimb

Reporter: - De ce Alina Gorghiu?

Cristian Bodea: - Propunerea mea, cu Alina Gorghiu premier, nu e nouă. Am spus-o şi în ianuarie. Când am spus şi că nu e voie să facem viitorul guvern PNL cu cei ce au mai fost miniştri. Indiferent de partid sau premierul pe care l-au slujit. Altfel, vom deschide noi falii între noi. E cam greu să înghiţi un fost adversar politic, d-apoi să îl şi lauzi la tv ca ministru bun? Am mai nominalizat-o şi atunci pe Alina, pentru că, hai să fim sinceri, Predoiu e şi el un fost. Ca şi MRU. Şi pentru că e în firea lucrurilor ca preşedintele partidului să fie premier. Cum de Blaga stiu sigur că îşi doreşte să fie numai preşedinte al partidului, eu consider că am făcut o propunere echitabilă.

Reporter: - E o opinie personală sau s-a discutat şi în partid varianta 'Alina Gorghiu - premier'?

Cristian Bodea: - Bineînţeles... Suntem într-un război politic şi nu stăm visători să vină "ruşii" peste noi. Sunt două variante de lucru. Primo, coafură rezistă, Predoiu merge mai departe. Secundo, Predoiu e agăţat, trebuie găsit un înlocuitor serios şi credibil. Am discutat între noi varianta Alina şi o considerăm foarte potrivită. Ce mai contează că e de la vechiul PNL? Fuziunea e făcută, nu mai există "voi" şi "noi". Trebuie să promovăm cei mai buni oameni dintre noi, fără să ne mai tot împărţim pe tabere artificiale. Ce, Blaga nu e şi al meu? Sau Alina nu e şi a celor ce au venit anul trecut în PNL?

Reporter: - Ideea era să preşedintele (Iohannis) a fost de la vechiul PNL, iar premierul trebuie să fie de la vechiul PDL...

Cristian Bodea: - Mi se tot spune că Iohannis e de la PNL. Serios? Adică, Iohannis e numai al meu? Nu e şi al lui Blaga sau oricărui alt fost pedelist? Adică, premierul nu va fi şi al meu, ci numai al foştilor pedelişti? O putem ţine aşa la nesfârşit. Pot şi eu să duc întrebările mai departe... Dacă premierul va fi PDL, preşedintele partidului trebuie să revină, în 2017, vechiului PNL. Va mai convine, băieţi? Ne tot "echitam" până ne separăm... Şi atunci? Până când tot vorbim de "noi" şi "voi"?

Reporter: - S-a discutat şi cu foştii democrat-liberali despre valianta 'Alina Gorghiu - premier'? Ce părere au?

Cristian Bodea: - Nu ştiu ce gândesc "ei". Dar eu nu mai gândesc pentru vechiul PNL, pentru mine mai există doar noul PNL. Dar, rămaşi blocaţi în proiect, mulţi dintre colegii mei nu pot să îşi depăşească orgoliile de gaşcă. Eu nu am spus că premierul nu poate fi dat în continuare de PDL. Am spus doar că o văd pe Alina Gorghiu mai potrivită că premier. Nu îi opreşte nimeni să lanseze propriile propuneri. Dar să nu aud de MRU. Feţe noi sau rămâne Alina...

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.